• CSAK NŐ SZÜLHET GYERMEKET, DE BÁRKI AJÁNDÉKOZHAT ÉLETET!

    Transzplantációs Fórum 36. alkalommal vesebetegek és hozzátartozóik részére, ezúttal a győri Famulus Hotelban. Szombathelyről, Sopronból, Ajkáról, Veszprémből, Székesfehérvárról és természetesen Győrből jöttek a betegek és családtagjaik, barátaik, hogy meghallgassák a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika igazgatója, Prof. Dr. Máthé Zoltán előadását a szervátültetés történetéről, a hazai transzplantáció helyzetéről és magáról a műtétről; a donor vese eltávolításáról, beültetéséről. A második előadó a klinika nephrológusa, a nephrológiai ambulancia vezetője, Dr. Remport Ádám docens volt. Előadását szintén nagy érdeklődéssel hallgatták a donor kivizsgálásáról, a szervadományozás alkalmassági és törvényi feltételeiről. Majd befejezésül három élődonoros pár – élettársak, házastársak, testvérek – történetét hallgatták meg a résztvevők.
    A jelenlévőknek nemcsak a száma volt magas (120 fő), hanem az érdeklődésük, aktivitásuk is kiemelkedő volt! Ilyen alkalmakkor érezzük azt, hogy értelme volt munkánknak, a fórum szervezésének.
    Köszönjük az EMMI és az Astellas Pharma Kft. támogatását, és a dialízis szolgáltatók beteg-szervezését, valamint a betegek szállítását.

    Képek a galériában >>

Megszakítás