Vese Világnap 2013

Vese Világnap, 2013. március 14.

Nem kis meglepetést okozott az egyik legnagyobb budai bevásárlóközpontban a Madách Színház szereplő gárdája, amikor önfeledt táncba és éneklésbe kezdett a legnagyobb délutáni forgalom kellős közepén. A 25-30 fiatal a József és a színes szélesvásznú álomkabát című Webber darabból adott elő egy részt, a cél azonban most kevésbé a szórakoztatás, mint inkább a figyelemfelhívás volt. A színészek ugyanis a Vese Világnap alkalmából választották a tájékoztatás eme formáját, hogy mindenkit figyelmeztessenek a vesék fontosságára - írja a WEBBeteg.

vvilagnap1

A Nemzetközi Nephrologiai Társaság (International Society of Nephrology (ISN)) és a Vesealapítványok Nemzetközi Szövetsége (International Federation of Kidney Foundations (IFKF)) magyar kezdeményezésre, minden év márciusának második csütörtökét a Vese Világnapjának nyilvánította. A Vese Világnap megrendezésére 2013-ban immár nyolcadik alkalommal került sor, Magyarországon a Nemzeti Vese Program égisze alatt, a Transzplantációs Alapítvány szervezésében.

A Világnap központi eseménye volt a Madách Színház figyelemfelkeltő flash mob produkciója a Mammut Bevásárlóközpontban és egy plakátkiállítás ugyanott.

A Nemzeti Vese Program és a Magyar Képzőművészeti Egyetem közös plakátpályázatának pályamunkáit csodálhatták meg a bevásárlóközpontba betérők.

  vvilagnap2     vvilagnap3

A pályázat célja az volt, hogy olyan alkotások szülessenek, amelyek felhívják a figyelmet a vesék központi szerepére és a vesék védelmének fontosságára. A pályázat jelmondata az alábbi volt: Az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérnyomás a krónikus veseelégtelenség előszobája.

A győztes plakát alkotója: Varga Anna Gizella
A nivódíj 1. alkotója: Varga Anna Gizella
A nivódíj 2. alkotója: Veszteg Virág

A pályázat díjazott plakátjai

Vese Világnap Plakátpályázat plakátjai

Földházi Krisztina 10 részes plakátsorozata

Ezúton is köszönjük mind Szirtes Tamás igazgató úrnak és a Madách Színház társulatának, mind a Magyar Képzőművészeti Egyetem vezetésének, tanárainak és hallgatóinak, hogy példaértékű együttműködésükkel támogatták a Programot és segítettek, hogy minél több ember számára jusson el az üzenet: Előzd meg a vesekárosodást! Védd a vesédet, tudd meg hogyan!

Köszönettel tartozunk a Mammut Bevásárlóközpontnak is, amely a fenti programok helyszínét biztosította!


NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK


Keresés

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT!

10200885-32611135-00000000

A szervátültetett és szervre váró gyermekek és családjaik rehabilitációjáért!

KÖSZÖNJÜK ADOMÁNYAIKAT!

 


Feliratkozás levelezőlistánkra

Megszakítás