Emlékezni rám

Amikor az agy már halott, a szervek életeket menthetnek

Robert N. Test: Emlékezni rám

phoenixEljön a nap, amikor a testem egy fehér lepedőn fekszik egy szépen simított, gondosan megágyazott matracon, egy élőkkel és haldoklókkal zsúfolt kórházban. Egy bizonyos pillanatban az orvos kimondja, hogy az agyam megszűnt működni és akármilyen okból, de az életem megállt. Ha ez történik, ne próbáljanak meg gép segítségével mesterséges életet juttatni a testembe. És ne nevezzék ezt az én halotti ágyamnak.

Nevezzék az Élet Ágyának és vigyék a testemet, hogy mások teljes életet élhessenek. Adják a látásomat egy olyan embernek, aki sohasem látta a napfelkeltét, egy kisgyermek arcát vagy a szerelemet egy nő szemében. Adják a szívemet egy olyan személynek, akinek a saját szíve nem okozott mást, csak végtelen fájdalmas napokat. Adják a véremet egy olyan tinédzsernek, akit az autója roncsai alól húznak ki, hogy láthassa az unokáit játszani. Adják a veséimet olyanoknak, akiknek az élete egy géphez kötött. Vigyék a csontjaim, minden izmom, minden szálat és ideget a testemből, hogy lehetővé tehessék, hogy egy béna gyerek járni tudjon. Vizsgálják meg az agyam minden szögletét. Vigyék minden sejtjét, ha szükséges és növesszék őket, hogy egy napon egy néma fiú felkiálthasson egy denevér láttán és egy süket lány meghallhassa az ablakát verdeső esőt. Égessék el azt, ami maradt belőlem és szórják szét a hamvaim a szélbe, hogy növekedni tudjanak a virágok. Ha valamit el kell temetni, azok legyenek a hibáim, a gyöngeségeim és az embertársaim iránti előítéleteim.

Ha emlékezni kívánnak rám, tegyék azt egy kedves cselekedettel vagy szóval egy olyan embernek, akinek szüksége van rá. Ha azt teszik, amit kértem, örökké fogok élni.

Megszakítás