Gyermeknap 2011-2017

2017. Mogyoródi Aquaparkban GyerekNapoztunk

Nem hiába vagyunk szervátültetettek és szervátültetett gyerekek szülei..., az optimizmus bennünk van! Június 26-ára másodfokú hőségriasztás volt az előrejelzés, ezért nem is a szokásos tíz órai találkozót hirdettünk meg, hanem kilencre trombitáltuk össze a csapatot. Reggel folyamatosan csöngött a telefon, hogy ugye nem marad el??? Hát persze, hogy nem! Ez nem is lehet kérdés! Mindenki eljött - Debrecenből, Hajdúnánásról, Miskolcról, Ceglédről... az ország minden csücskéből. Volt, aki jelezte, hogy késik, mert vizsgázik, vagy dugóba kerültek, de tízre mindenki befutott. A frissen sült húsz kilópogácsa is. Szinte csak mi voltunk a hatalmas víziparkban nagyjából délig. A gyerekek és a legtöbb szülő is a felhős ég és szemerkélő eső dacára rögtön levetkőzött, és élvezettel pacsáltak a gyerekmedencében, többen a mellette lévő hatalmas, napágyakkal és nap/esernyőkkel bőségesen ellátott füves területen jókat beszélgettünk, majd tizenegykor elkezdett sütni a nap, és tizenkettőre már igazi kánikula lett. Hatvanhatan élveztük ezúttal a Mogyoródi Aquaréna vendéglátását, és idén is szenzációsan éreztük magunkat.

Köszönjük a Mogyoródi Aquaréna  vendéglátását! 

Képek  a galériában >>

 


2017.  „Különleges gyereknap: transzplantált gyerekek a felhők felett”

A MOL-csoport PB Osztálya az Új Európa Alapítvánnyal és a Ballooning4You csapatával együttműködve gyermeknap alkalmából a Transzplantációs Alapítvány 10 szervátültetett gyermekének szerzett egy igazán felejthetetlen élményt. A gyerekeket az Alapítvány kuratóriumi elnöke, Szalamanov Zsuzsa és két kurátora: Börcsök Enikő színművésznő, valamint Fellner Márta kísérte el az izgalmas expedícióra.
Indulás 16 órakor a MOL székháza elől, sok-sok autóval és a PB Osztály dolgozóival a Berceli Kastélyhoz, ahol nagyon kedves vendéglátásban volt részünk. Itt vártunk a felszállásra való jelzésig, közben a gyönyörű lovakat is megnézhettük. Aztán irány a mező, ahol végignéztük a ballonok feltöltését, a kosár felállítását, majd beszállás és irány a felhők közé. 1000 m felett szálltunk! Este fél 9-kor szálltunk le, és eztán jött a legizgalmasabb, az igazi kalandtúra. A sötétben – telefonok fényénél – gyalogoltunk több mint 3 km-t, mert az autóknak járhatatlanná vált a múlt heti esőzések következtében az út.
A gyerekek – 9-16 év közötti vese-, máj-, vese + máj- és szívtranszplantáltak – vidáman, a felnőtteket segítve tették meg az éjszakai túrát, egy nyögés, panasz, jajszó nélkül. Csodálatos gyerekeink vannak! Kedves szülők, ez is bizonyítja, hogy a szervátültetett gyerekek teljesen azonos értékűek az egészséges, soha beteg nem volt gyerekkel!
Nagy-nagy köszönet a szervezőknek ezért a feledhetetlen élményért!

Képek a galériában>>


2016: Augusztusi GyerekNapozás

Idén is vendégül látta a szervátültetett gyerekeket és családjukat Magyarország legnagyobb élményfürdője. Az eredetileg tervezett hétfői program esőnapja, csütörtök kárpótolt bennünket, gyönyörű idő volt. Pécsről, Jászszentandrásról, Mezőcsátról, Ceglédbercelről és egyéb, nem kis távolságra lévő településekről érkeztek családok, hogy egy pár vidám órát ismét együtt tölthessünk. A 15 kg pogácsa is gond nélkül elfogyott, e nélkül a program már elképzelhetetlen lenne...

aquarenaReméljük, jövőre is GyerekNapozhatunk! Köszönjük a Mogyoródi Aquaréna vezetésének!

Képek a galériában >>

 

 


2015: GyerekNapoztunk a Mogyoródi Aquarénában

Idén ötödik alkalommal látott vendégül bennünket a csodálatos Mogyoródi Aquaréna.

Vese-, máj- és tüdőtranszplantált gyerekek, egészséges testvéreik és szüleik köszönik az Aquaréna vezetésének, hogy évről évre megajándékozzák őket ezzel az élménnyel.

Képek a galériában >>

 


2014: GyerekNapoztunk a Mogyoródi Aquarénában

 Negyedik alkalommal látott vendégül bennünket a csodálatos Mogyoródi Aquaréna. Igaz, hogy a tavalyihoz hasonlóan megint csúszott egy hetet a program, és az előző vasárnap jóval melegebb volt, de így is remekül szórakozott a csapat.

Vese-, máj- és tüdőtranszplantált gyerekek, egészséges testvéreik és szüleik köszönik az Aquaréna vezetésének, hogy évről évre megajándékozzák őket ezzel az élménnyel.

Jakab Ivettnek pedig köszönet a fotózásért!

Képek a galériában >>


2013: Gyereknap a mogyoródi Aquarénában

Mi mindenre tudnak engem a Domonkos gyerekek rávenni...

IMG_4517Gyerekkorom óta irtózóm mindenfajta gyomorforgatós szerkentyűktől, gondolok itt a körhintára, hullámvasútra és hasonló vidám, visításra kényszerítő dolgokra.

2007-ben kivételesen nem Balatonvilágoson, hanem Alsóörsön volt a MI IS NYARALUNK tábor. Közel is volt, meg az idő sem volt kifejezetten strandolásra alkalmas, ezért kitaláltuk, hogy menjünk el kipróbálni a balatonfüzfői Bobpályát. Természetesen, én jó messze álltam a bobtól, még a látványától is rosszul lettem.

2008-ban már ismét Balatonvilágoson volt a tábor, de annyira megkedvelte a társaság a bobozást és a falmászást, drótkötélpályán csúszást, kalandpályát, hogy ismét elmentünk Füzfőre. Na, ekkor az 5 éves Ádám olyan kedvesen erőszakosan ostromolt, hogy menjek vele a bobpályán, hogy nem volt szívem visszautasítani. Ráadásul, mind a gyerekeket, mind a szülőket folyamatosan bátorságra bíztatom, hogy ne féltsék annyira betegesen a szervátültetés által már meggyógyult gyermeküket, hát akkor hogy mutathatok én gyávaságot?

Szóval, túl a hatvanon, túléltem a bobozást! No persze, ha Ádámmal mentem, akkor nem tehettem meg, hogy testvérének, Áginak nemet mondjak, szóval vele is mentem egy igencsak gyors menetet, mert Ágica bizony nem fékezett egy pillanatra sem. Bevallom, azóta szeretek bobozni!

Na de hogy csúszdázzak - közel a hetvenhez -, nem jutott volna eszembe...

Idén június 7.-én harmadik alkalommal voltunk „Gyerek-napozni” a Mogyoródi Aquarénában. Fantasztikus hely, hatalmas területen számtalan medence és csúszda. De ugye senki nem gondolja, hogy a bobozástól akkora bátorságot nyertem, hogy csúszdázni is merjek. Hát hogy néz ki egy visító öregasszony a sok vidám kis gyerek között?

Nos, most Ádám testvérének, Áginak sikerült rávennie...

Első menetben bizony borultunk, mert az előttünk lévő két „csónak” is borult, és mi fennakadtunk rajtuk. Aztán a menet végén is borultunk. Egyáltalán nem éreztem úgy, hogy ez az a dolog, amire mindig is vágytam... De aztán Ádámmal is mentem, aztán a rafting csúszdán Dorinával is, aztán még, meg még… a végén alig bírtam abbahagyni!

Képzeljétek! Imádok csúszdázni!

Köszönjük a Mogyoródi Aquaréna vendéglátását! Reméljük, jövőre is mehetünk, mert ez mindnyájunknak feledhetetlen nap volt. (A nap is ragyogott egész áldott nap!)

Szalamanov Zsuzsa

Képek a galériában


2012: Gyereknap a mogyoródi Aquarénában

mogyorod0A mogyoródi Aquaréna vezetésének – közelebbről Bán Tamás marketingigazgatónak – köszönhetően idén is meg tudta rendezni a Transzplantációs Alapítvány a szervátültetett és szervátültetésre váró gyermekek gyereknapját, és bár az eredetileg tervezett és meghirdetett időpontot elmosta az eső, egy héttel később már az égiek is kegyesebbek voltak hozzánk és semmilyen akadály nem állt az utunkba.

Miről szól ez a nap? A felhőtlen kacagásról, a bátorságról, az összetartásról és összetartozásról, a játékról és a gondtalanságról.

A bátorságpróba – néhány csúszdázás után – az ugráló-sziklákon kezdődött: Antónia szemrevételezte a három különböző magasságú sziklát és úgy döntött, hogy ő bizony itt egyikről sem ugrik le, annak ellenére sem, hogy közben a többiek megmutatták, hogy is kell ezt csinálni. A sziklánál szolgálatot teljesítő „segítő bácsi” viszont ezt nem hagyhatta: nagyon kedvesen és nagyon profi módon rávette Antóniát, hogy a legalacsonyabb szikláról ugorjon egyet, majd miután ezt sikerült elérnie, folytatta a csendes rábeszélést („csukd be a szemed és lépj felém”) és néhány perc múlva azt láttuk, hogy a kisasszony a közepes szikláról ugrik, majd – nem hittünk a szemünknek – a legmagasabbról is beleugrott. Antónia boldogsága határtalan volt, mi pedig nagyon hálásak vagyunk a „segítő bácsinak” a szakszerű segítségért és ezúton is köszönjük!

A vadvízi evezéshez kevesebb bátorságra, ám több türelemre és humorra volt szükség. A „csónakok” irányításában sajnos nincs megfelelő gyakorlatunk, így az összes csapdába sikerült átmenetileg beragadnunk, de természetesen végül mindenki célt ért.

A gyermekmedencét egész nap a kicsik uralták, Lujzi, Timi és Anna fáradhatatlanul rótták a köröket a csúszdához vezető lépcsőkön. A nagyobbak a „kamikaze” és a „fekete lyuk” névre hallgató csúszdák sötét alagútjaiból bukkantak elő rendszeresen és akármerre mentünk az Aquarénában, mindenhol a mi gyerekeink jöttek velünk szembe boldog mosollyal.

A legbátrabb csúszdázó címre többen is pályáztak, de azt hiszem, egyhangúlag megszavazhatjuk, hogy a díj idén (is) Kelen Kata doktor nénié, aki halált megvető bátorsággal állt ellen minden kísérletnek, ami arra irányult, hogy rávegyük a csúszdázásra.

A napi energiaszükséglet biztosítása céljából Zsuzsa már kora reggel beszerzett néhány tonna pogácsát, amelyek egy darabig papírdobozokban pihentek az árnyékban, a nap múlását jól mutatta a dobozok számának csökkenése (kalóriákról itt most ne essék szó).

KÖSZÖNJÜK EZT A CSODANAPOT!

Képek a galériában


2011: GyerekNapoztunk

gyn7Június 4-én, szombaton 10 órakor tűző napsütésben gyülekeztünk a mogyoródi Aquaréna főbejáratánál, míg a versenyautók - kinek gyönyörű, kinek rettenetes - hangját hallgattuk. Kissé megijedtem, hogy ezt kell egész nap elviselnünk, de kiderült, hogy az Aquarénába semmi nem hallatszik ebből.

Hinni sem akartunk a szemünknek, hogy a gyönyörű Aquarénában szinte alig volt ember, rögtön találtunk a gyerekmedence melletti réten a 45 fős csapat számára napernyőket, napozó ágyakat, és innentől kezdve indulhatott az élménystrandolás. A Daubner cukrászdában kezdtem a napot, így mindenki a finom, még meleg sajtos, burgonyás és tökmagos pogácsák kóstolgatásával indított, és a nap folyamán is gyakran meg-megálltak a doboz mellett.

Mindenki kapott egy 500 Ft-os étkezési jegyet, amit szinte mindenki folyadékpótlásra használt fel. Helyes! Sajnos, nem jutott eszünkbe, hogy a bemenetnél készítsünk csapatképet, utána pedig szanaszét szóródott a társaság a nagy területen, soha többet nem lehetett a mulasztást bepótolni.

Köszönjük a Mogyoródi Aquaréna igazgatójának, Tömpe Ágnesnek a támogatást, és Dr. Bérczes Ritának a segítséget!

Képek a galériában


NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK


Keresés

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT!

10200885-32611135-00000000

A szervátültetett és szervre váró gyermekek és családjaik rehabilitációjáért!

KÖSZÖNJÜK ADOMÁNYAIKAT!

 


Feliratkozás levelezőlistánkra

Megszakítás