Mi is nyaralunk, 2013

X. Mi is nyaralunk Tábor

Köszönjük minden támogatónknak, fellépőnknek, önkéntes segítőnknek, hogy idén jubilálhatott a szervátültetett és szervre váró gyerekek tábora - egy hét örömteli együttlét immár tíz éve. 

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért 2013. június 24-30. között tizedik alkalommal szervezte meg a szervátültetett és szervre váró gyerekek MI IS NYARALUNK! élményterápiás nyári táborát Balatonvilágoson. Az egy hetes tábornak 200 résztvevője volt: a 8 szív-, 2 tüdő-, 19 máj-, 21 vese-, és 2 kombinált vese-máj átültetett gyermek - a komplex család-rehabilitáció érdekében -, együtt nyaralt az egészséges testvérekkel és a szülőkkel.

Hat olyan gyermeket is üdvözölhettünk a táborban, akik tavaly az Eurotransplant szervezet révén jutottak új esélyhez a teljes életre. A táborban 22 önkéntes segítő gondoskodott arról, hogy mind a gyermekeknek, mind a szülőknek tapasztalatokban gazdag, programokkal teli, jól szervezett nyaralásban legyen részük.

A Mi is nyaralunk – Mi is sportolunk tábor rendkívüli élményt nyújt a szervátültetett gyerekek és az érintett családok számára. A táborlakó gyermekek – állapotuk miatt – nagyon sok olyan kalandból és szórakozási lehetőségből kényszerülnek kimaradni, ami egészséges társaik számára könnyedén és természetesen elérhető. Betegségük következtében közösségi életük is sérülhet. Nehezebben találnak befogadó, megértő társaságot, ahol testi-lelki problémáikat szerető támogatással oldhatják és dolgozhatják fel, és közben örömteli pillanatokat élhetnek át. A tábor egész hete a felhőtlen kikapcsolódás, az önbizalom-építés ideje volt. A gyerekek sportoltak, játszottak, zenés-verses programokon vettek részt, ki mit tud-on mérték össze tudásukat, gyógyító beszélgetéseket folytattak, kalandparkba jártak, valamint siófoki hajókázáson is részt vettek.

A táborba több neves fellépő is ellátogatott, hogy műsorukkal megörvendeztessék a táborlakókat – mosolyt csalt a gyerekek arcára és szívébe a PaDöDő, Anna and the Barbies, a Fivérek, Kárász Eszter, Polgár Peti, Pomázi Zoli és a Hestia tűzzsonglőr csoport.

A jubileumi ünnepség keretében 300 piros lufi szállt az égbe a gyerekek, szüleik és a meghívott vendégek kívánságaival. Bízunk benne, hogy valamennyi teljesül!

Képek a galériában >>

Köszönjük!

Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért


NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK


Keresés

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT!

10200885-32611135-00000000

A szervátültetett és szervre váró gyermekek és családjaik rehabilitációjáért!

KÖSZÖNJÜK ADOMÁNYAIKAT!

 


Feliratkozás levelezőlistánkra

Megszakítás