Csudamadár Könyv

Gyógyító mesék szervátültetett gyermekeknek: ébreszd fel a szunnyadó táltos paripádat!

Szülők és szakemberek egyaránt tapasztalják, hogy a szervátültetés és az azt megelőző, gyakran hosszú, súlyos betegség pszichés zavarokhoz vezethet, amelyek oldására, megszüntetésére a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért most egy, a gyerekek világához közelálló eszközt „vet be”: a meseterápiát.

Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta 16 népmesét gyűjtött össze a Csudamadár címmel megjelent kötetben azzal a céllal, hogy a gyerekek a meséken keresztül könnyebben megértsenek és elfogadjanak olyan dolgokat, mint betegség, fájdalom, elszigetelődés, tanulási problémák, testünk elfogadása vagy a csúfolás, hiszen ezek mind életük kényszerű velejárói lehetnek. A népmeséken keresztül új világ tárul fel számukra, megtanulhatják, hogy belső, lelki munka segítségével hogyan léphetnek túl a betegség által behatárolt élethelyzetükön. A meseterápia célja a családon belüli kommunikáció támogatása is, hiszen a szülők többségének problémát jelent szembenézni a történtekkel, és gyakran tanácstalanok, hogy merjenek-e őszintén beszélni a gyermekükkel ilyen nehéz kérdésekről.

A könyv alkotói: Boldizsár Ildikó meseterapeuta, mesekutató; Tóth József, a könyv illusztrációjának készítője, díszletező, festőművész, az alapítvány önkéntese.

Letöltöm a könyvet (pdf) A könyv letöltése ingyenes.

A könyv megjelenését köszönjük támogatóinknak:

Autonómia Alapítvány

Megszakítás