Mi is síelünk, 2008

TACKERS 2008

Március utolsó napjaiban Finnországban, pontosabban Lappföld fővárosában, Rovaniemiben került megrendezésre a Transzplantáltak Téli Világjátéka 16 ország részvételével. A maroknyi magyar csapat itt is - mint minden világjátékon - sikeresen szerepelt, 2 arany és 3 ezüstéremmel komoly sínagyhatalmakat utasított maga mögé.

A csapat tagjai: Berente Judit vesetranszplantált (3 ezüst: sífutás és biatlonban), Szalamanov Zsuzsa vesetranszplantált (2 arany: óriás-, és szuper óriás műlesiklásban), Schneiderné Szabó Julianna vesetranszplantált (alpesi számokban 4. hely) és Kovács Ottó tüdőtranszplantált.

A hagyományokhoz híven, a Világjátékkal egy időben a gyerekek számára Nicholas Kupát rendeztek. Öt magyar gyerek is részese lehetett annak a ritka élménynek alapítványunk segítségével, hogy az északi sarkkörnél tanulhattak síelni, és meglátogatták Télapó faluját, sőt fényképet is készíthettek vele.

Kálló Jenny (tüdőtranszplantált) és Witzl Donát (májtranszplantált) a program végén már egész rutinosan száguldozott a sípályán, Bogyor Tündi (vesetranszplantált) és Lovas Judit (májtranszplantált) pedig teljesen beleszerettek a síelésbe. Olláry Dezső (májtranszplantált) eldöntötte, hogy a téli sport nem az ő műfaja...

Képek a galériában >>


NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK


Keresés

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT!

10200885-32611135-00000000

A szervátültetett és szervre váró gyermekek és családjaik rehabilitációjáért!

KÖSZÖNJÜK ADOMÁNYAIKAT!

 


Feliratkozás levelezőlistánkra

Megszakítás