Mi is síelünk

Nicholas Kupa és Tackers

A Nicholas Kupát kétévente rendezik meg a Téli Transzplantációs Világjátékok külön eseményeként.

A Kupa résztvevői, a világ minden részéből érkező transzplantált gyermekek egy héten keresztül élvezhetik a havas táj nyújtotta örömöket, síelni tanulnak, egymással barátkoznak, miközben erősödik az önbizalmuk és jól érzik magukat.

nicholasA Nicholas Kupát egy amerikai kisfiú, Nicholas Green emlékére alapították. Nicholas Green egy hétéves kaliforniai kisfiú volt, akit 1994-ben egy családi vakáció során Olaszországban útonállók meggyilkoltak. Szülei úgy döntöttek, hogy szerveit és szaruhártyáját felajánlják a rászorulóknak, így hét olasz betegen - többségében gyermekeken - segítettek. A szülők, Reg és Maggie Green keserűség nélkül, nyíltan vállalták fiuk elvesztésének történetét és döntésüket a médiában. A szülők története világszerte meghatotta a közvéleményt. Nicholas halála óta a szervdonáció megnégyszereződött Olaszországban, ennek köszönhetően emberek ezreinek életét mentették meg.

A Green család tragédiájára adott választ "Nicholas hatásként" emlegetik. Az emberek nemzeti és világnézeti hovatartozástól függetlenül segíteni próbálnak: elnökök, filmsztárok, iskolások, nagyszülők, cserkészek, futballisták, sebészek és transzplantáltak. Egyre többen rendelkeznek úgy, hogy szerveiket felajánlják donációs célokra. Költemények, festmények születnek, közterületeket ajánlanak fel, ösztöndíjakat alapítanak, díjakat adnak át arra érdemeseknek, és gyermekek életét teszik jobbá.

A Transzplantációs Alapítvány 2005 óta biztosít lehetőséget szervátültetett gyerekek számára, hogy részt vegyenek a svájci TACKERS (Transplant Adventure Camps for Kids = Transzplantált Gyerekek Kalandtábora) programon, valamint a Szervátültetettek Téli Világjátékán és az azzal párhuzamosan megrendezésre kerülő NICHOLAS Kupán. Idén 4 gyermek számára tettük lehetővé, hogy a svájci Alpokban megismerkedjenek a téli sportok örömével, és hogy nemzetközi barátságokat kössenek más országokból érkező sorstársaikkal.

Fotógalériánkban talál képeket az elmúlt évek síeléseiről >>


NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK


Keresés

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT!

10200885-32611135-00000000

A szervátültetett és szervre váró gyermekek és családjaik rehabilitációjáért!

KÖSZÖNJÜK ADOMÁNYAIKAT!

 


Feliratkozás levelezőlistánkra

Megszakítás