ISMERETTERJESZTÉS

Fotókiállítás az Országgyűlés Irodaépületében

Fotókiállítás az Országgyűlés Irodaépületében


Alapítványunk egyik legfontosabb célkitűzése a donorszám, s ez által a szervátültetések számának növelése. Célunk elérésének egyetlen hatékony eszköze a társadalom széles körében folytatott, folyamatos ismeretterjesztés.


2000 óta végezzük azt a speciális felvilágosító tevékenységet - úgy szakmai, mind laikus körökben -, melynek célja a szervátültetésről a társadalomban élő misztikum eloszlatása, a transzplantáció fogalmának és jelentőségének bemutatása.


Ismeretterjesztő tevékenységünk eszközei:
  • Az „Árnyék és Fény” című fotókiállítás, amely 2003 óta több mint 100 helyszínen került bemutatásra: bevásárlóközpontokban, művelődési házakban, a Sziget Fesztiválon, a Művészetek Völgyében, kórházak aulájában, azaz olyan helyeken, ahol a társadalom széles rétege ismerkedhetett meg a témával. Az „Árnyék és Fény” kiállítás a szervátültetés stációit mutatja be a donációtól a művese-kezelésen át, a sikeres műtéten már átesett, gyógyult szervátültetett emberek, gyerekek életéig. A képek művészi megfogalmazása és a kiállítás szöveges tájékoztatója segítséget nyújt a laikus emberek számára eligazodni a témában, és egyúttal igazi művészi élményt is közvetít.
  • Az Esély az Életre című könyv, amely 31 szervátültetett ember történetét mutatja be. A könyvet 2001 óta térítésmentesen terjesztjük.
  • A Csudamadár (korábban TRAPPANCS) újság, amely a szervátültetett és szerve váró gyermekek lapja. Negyedévente jelentetjük meg, térítésmentesen terjesztjük.
  • Interaktív előadások iskolákban, klubokban, szakmai továbbképzéseken.
  • A filmjeink - amelyeket konferenciákon, szakmai továbbképzéseken, iskolai előadásainkon mutatunk be - az Alapítvány rendezvényeit örökítik meg, dokumentálják a szervre váró és szervátültetett gyerekek életét, fejlődését.
  • Fórumok szervezése, amelyek a veseelégtelen, művese kezelésben részesülő betegek, valamint családjuk és barátaik számára szolgálnak fontos információkkal az élődonoros transzplantációról.
  • A www.szervatultetes.hu honlap létrehozása és működtetése.
NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK


Keresés

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT!

10200885-32611135-00000000

A szervátültetett és szervre váró gyermekek és családjaik rehabilitációjáért!

KÖSZÖNJÜK ADOMÁNYAIKAT!

 


Feliratkozás levelezőlistánkra

Megszakítás