Mi csakazértis nyaralunk 2020.


MI CSAKAZÉRTIS NYARALUNK!

Idén a járványhelyzet miatt csak online tábort tudtunk szervezni a szervre váró és szervátültetett gyerekek és testvéreik, szüleik számára. A tábor kezdete előtt mindenki kapott egy csomagot, amit együtt nyitottunk ki este, a tábor megnyitóján (Google meet). A csomag tartalma többek között egy fehér póló és maszk, valamint 6 színű textilfilc volt. Másnap ebből alkották meg az egyéni tervezésű tábori pólót és maszkot önkéntesünk, Vitányiné Erika videón nyújtott segítségével.

A táborban bemutatkoztak az új családok (jó sokan 😊), volt kreatív alkotómunka, sportolás, , kedvenc helyünk bemutatása, sütisütőtanfolyam, nyomozósdi, kamaszszoba, királylányosítás, mesemondás, Anna and the Barbies buli, videóparti, Salsa tánctanfolyam, ki mit tud ... és még ki tudja, mi minden!

Az Online-tábor nem jöhetett volna létre az alapítvány kiváló önkéntes segítői nélkül, akik lelkesen támogatták a táborozás eme szokatlan, új formáját! Mindent beleadtak, hogy valamennyire kárpótoljuk a gyerekeket, családokat az elmaradt balatoni táborért.

Köszönet érte Barna Diának, Börcsök Enikőnek, Gosztonyi Bencének, Gyurkó Szandinak, Fellner Mártának, Jakab Ivettnek, Kőműves Lucának, Magyarné Homor Katinak, Stefik Veronikának, Szendi-Káldi Móninak, Vincze Balázsnak és Lillának, Vitányi Erikának!

Szalamanov Zsuzsa

 

Galéria >>

 

A beszámolók itt olvashatóak

 


Végre mi is táborozhattunk!

Lizike a kislányom, 4 éves, csodálatos kislány. Fél éves korában kapott tőlem májszegmentet, azóta több kihívást is sikeresen teljesítettünk egy szövődmény kezelése kapcsán, összesen ötször voltunk kint Németországban, majd legutóbb Magyarországon a Transzplantációs Klinikán volt egy sikeres PTCD kezelés, és azóta sem kellett ismételni, olyan jól sikerült. Jelenleg csak hosszabb antibiotikus terápiát kap, de az ultrahang- és laboreredményei nagyon jók, talán már csak fél év, és ismét abbahagyható lesz az antibiotikum terápia is. Nagyon örültünk, hogy mi is részt vehetünk a táborban. Az online tábor egy olyan jó megoldás volt, amely során az otthonunk biztonságában, de mégis együtt tölthettünk egy különleges hetet. Minden nap izgalommal vártuk a programokat. Jó volt együtt játszani, kézműveskedni, és jó volt látni mások örömét, a szép helységeket, online megismerni másokat, és a kedves helyeket, ahol élnek. Mi a tábori kihívás során mentünk el először a tóhoz a járvány óta. Jó volt kimozdulni, látni kerékpározni  Lizikét a napsütésben, a gyönyörű táj, a fák, virágok illata olyan csodálatos volt. Együtt néztük meg a naplementét, majd hazamentünk.

Az első nap jó érzés volt tudni, hogy mindenki ugyanakkor bontotta ki a csomagot, és igy tudtam, hogy most mind egy időben örültünk más családokkal. Lizike rögtön össze is rakta apukájával az ajándék legót, megismerkedett a csillogó kézműves kellékekkel, textilfilcekkel, maszkokkal, pólóval. A MI CSAKAZÉRTIS NYARALUNK táblánkat pedig kitettük mi is Lizike szobájának ajtajára. Az otthonunkba varázsoltuk a tábori hangulatot, és sokat gondoltunk mindenkire, akik velünk online táboroztak. Lizi nagyon szeret festeni, napocskát festett textilfilccel a pólóra, én pár halacskát is rajzoltam rá, és kék hullámokat, majd a maszkokra virágokat festettünk. A másik kreatív programunk során is jót játszottunk, a csillogó, hajlítható eszközt használtuk fel, készítettünk barátságkarkötőt, és díszt tollra. Volt nap, mikor a táborban tanult sütit együtt sütöttük meg Lizikével, jó érzés volt, igazi anya-lánya program nálunk a sütés. Lizike általában nem szereti, ha a haját fésülöm, de a fodrász programon sikerült kis kontyot készíteni, és szívesen viselte, nem szedte szét azonnal, sikerélményt adott. Én ezer éve nem sminkeltem magam, igazából mindig is ritkán sminkeltem, a tábori sminkes program viszont nagyon tetszett. Csak úgy, mint a tánctanulás. A testvérem több évig táncolt, voltak fellépéseken, időnként még ma is szokott salsázni. Megkértem, hogy segítsen be kicsit a gyakorlás során, a járvány miatt úgyis régen találkoztunk, jó volt látni, és salsázni vele. Videó is készült, de úgy Ítéltem meg, még gyakorolnom kell egy kicsit, és a férjemet is meg kell tanítani táncolni. Szerintem nagyon jó dolog a tánctanulás, különösen egy tábor során, hasonlóan, mint a legjobb táncos filmekben. Lizike, a kislányom is nagyon szeret táncolni, akkor fedeztem fel, mikor az egyik kedvenc meséjének a zenéjére táncolni kezdett pár hónapja, gyorsan fel is vettem csak úgy spontán, és gondoltuk elküldjük most, megmutatjuk másoknak is, milyen kis aranyos, ügyes kislány. Nagyon jó volt látni minden gyermek produkcióját, többször is megnéztük egymás után, mindenki nagyon ügyes volt. A záró napon ismét kisétáltunk a tóhoz, az online táborban készült pólóban, és a mobiltelefonos interneten keresztül hallgattuk közben a záró beszélgetést, majdnem teljesen végig, mert lefogyott a mobilnet a telefonról.

Nagyon boldogok voltunk, mert Lizike is táborozhatott, ez volt élete első tábora. Nagyon jó, és kreatív programok voltak, és sok sorstárs, és még több szeretet. Reméljük, hogy a következő táborban személyesen is találkozhatunk majd. Mindenkinek nagyon jó egészséget, sok örömet kívánunk, és hálás szeretettel köszönjük, hogy a részesei lehettünk a MI CSAKAZÉRTIS NYARALUNK online tábornak!

Ábrahámné Snyehola Kitti

 


Nagy Britanniából is volt online-táborozónk

Kristóf idén először csatlakozott a táborhoz. Minden nap nagyon izgatottan várta, hogy mi lesz a napi program és kihívás. Az egyik kedvence a kamaszszoba volt, de minden más feladatban is nagyon szívesen részt vett. Nagyon hálásak vagyunk, hogy mindenki olyan kedvesen és szeretettel fogadta Kristófot a táborban. Igazán nagy élmény volt számára, hogy a hangsúly nem a versengésen, hanem az együtt töltött idő megbecsülésén és kellemes élmények létrehozásán volt. Nagyon szeretne mindenkivel személyesen is találkozni, úgyhogy reméljük, jövő nyáron a Balatonnál találkozhatunk. A szobája ajtaján még mindig ott van a tábor logója, mert azt mondja, hogy akárhányszor ránéz, nagyon jó emlékek jutnak az eszébe. Köszönünk mindent még egyszer.

Szeretettel a Polgár Család

 


 


NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK


Keresés

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT!

10200885-32611135-00000000

A szervátültetett és szervre váró gyermekek és családjaik rehabilitációjáért!

KÖSZÖNJÜK ADOMÁNYAIKAT!

 


Feliratkozás levelezőlistánkra

Megszakítás