Mi is nyaralunk, 2014

MI IS NYARALUNK - tizenegyedszer

 A szervátültetett és szervre váró gyermekek, egészséges testvéreik és szüleik tábora 2004-ben 25 gyerekkel és 27 felnőttel indult a balatoni Club Aligában.

Azóta kicsit megnőtt a létszám, az idei táborban 96 gyermek és kb. ugyanennyi felnőtt volt. A tábor színhelye 2008 óta változatlanul a balatonvilágosi Frida Family Hotel, és reméljük, még sokáig ez is marad!

Hétfőn az érkezés utáni oldódást Kárász Eszter és mese zenekara, az Eszterlánc segítette, a nagyobbakat esti mese helyett 22 órától Polgár Peti szórakoztatta. A csapatépítést a kedd délutáni akadályverseny erősítette, továbbá szinte egész nap a bátrabbak nagyobb, a kevésbé bátrak kisebb pónikon lovagolhattak és tevéket simogathattak. A szerdai balatonfűzfői bobozáson és kalandparkozáson mindenki megmutathatta, hogy ő is ügyes és ő is le tudja győzni az összes akadályt, az esti Anna and the Barbies koncerten ismét együtt táncolhattak kicsik és nagyok Pásztor Annával és zenekarával, majd az esti karaoke-esten először a kisebbek, végül egy felnőtteknek szóló borozós este után a szülők is kipróbálhatták a hangjukat.

Csütörtök este meséltünk, filmet néztünk, pénteken az édesanyákból modellek váltak, majd az esti „Ki mit tud?”-ban a gyerekek versmondóvá, énekessé, táncossá változtak, a szombati búcsúesten pedig egy emberként érezte azt mindenki, hogy ez a hét sokkal gyorsabban telt, mint egyébként.

A napi rutinelemek a sportoláson - tenisz, asztalitenisz, evezés, úszás - kívül meseterápiás foglalkozás volt minden korosztálynak, valamint közös tánctanulás, színészmesterség tanulása, gyógytorna, kézműves-csoportok, „kamasz-panasz” beszélgetések voltak. A szülőknek folyamatosan rendelkezésére állt pszichológus és családterapeuta, csoportos és egyéni beszélgetésekkel is próbáltak segíteni a krónikusan beteg gyermekek mindennapjainak megsegítéséhez, levezetésnek chi-kung foglalkozásokkal.

Közel kétszázan voltunk, de egyszerre lélegeztünk egy hétig Csodaországban, ahol senki nem beteg, mindenki egészséges, és ahol ezt egy hétig elhisszük, átéljük és megújult energiával és erővel térünk vissza a mindennapokhoz.

Képek a galériában >>


NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK


Keresés

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT!

10200885-32611135-00000000

A szervátültetett és szervre váró gyermekek és családjaik rehabilitációjáért!

KÖSZÖNJÜK ADOMÁNYAIKAT!

 


Feliratkozás levelezőlistánkra

Megszakítás