Kutatók Éjszakája

2013. szept. 27.

A Nemzeti Vese Program és a Transzplantációs Alapítvány első ízben vett részt a Kutatók Éjszakája elnevezésű, népszerű rendezvénysorozaton, ahol érdekes előadásokkal, kiállításokkal vártuk az érdeklődőket.
20131001_kutatokKöszönjük az előadóknak - Mihály Sándor igazgató úrnak (OVSZ Szervkoordinációs Iroda), Dr. Cseprekál Orsolyának (SE I.Sz. Belgyógyászati Klinika), Dr. Wagner Lászlónak (SE Transzplantációs és Sebészeti Klinika), Tóvárosi Szilveszternek (Fresenius Medical Care) - valamint a szervátültetett fiatalságnak, hogy eleget tettek felkérésünknek és közvetítésükkel, együttműködésükkel sok érdekes és fontos témáról hallhattak a Nemzeti Vese Program programjait választók.

Szó esett a Szervkoordinációs Iroda működéséről, az Eurotransplant csatlakozásról, a nemzetközi szervcsere program jelentőségéről, a donáció magyarországi szabályozásáról, arról, hogy hogyan működik a vesénk, milyen létfontosságú feladatok ellátásáért felel, hogy mi mindenről árulkodik a vizelet, hogy mit jelent a vesepótló kezelés, hogy mi a vesetranszplantáció jelentése és jelentősége, hogy milyen elven működik a dialízisgép, hogy milyen fontos a megelőzés és a szűrővizsgálatok.

Két kiállítást is megtekinthettek az jelenlévők: egy plakátkiállítást, amely plakátok a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika tanszékes hallgatóinak, vese védelmére felhívó pályamunkái, valamint Tarján Iván Árnyék és Fény című transzplantációs fotókiállítását, amelyet a Transzplantációs Alapítvány installált a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat egyik programelemeként (ez a kiállítás még egy hétig megtekinthető lesz az SE EOK I. emeletén).

Köszönjük a bennünket választók lelkes érdeklődését, valamint köszönetünket szeretnénk kifejezni a szervezőknek, hogy meghívást kaptunk, hogy ott lehettünk! Jövünk jövőre is!

Képek a Facebook galériában


NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK


Keresés

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT!

10200885-32611135-00000000

A szervátültetett és szervre váró gyermekek és családjaik rehabilitációjáért!

KÖSZÖNJÜK ADOMÁNYAIKAT!

 


Feliratkozás levelezőlistánkra

Megszakítás