Sajtószoba

2018

Fanny Magazin

 

EgészségMagazin

 

 

2018. 01.01.

Magyar Katolikus Rádió

Tény – kérdés

2017

 

2017. december 13. 

Fanny Magazin

2017. december 3. 

M1 Híradó

2017. december 3.

ATV  Híradó

Riport a  szervátültetett gyerekek közös adventi sütemény sütéséről

 

2017. november 7.

Kiskegyed

 

2017. október 9.

Hegyvidék Televízió

Budai Híradó

Szervátültetés után is teljes életet lehet élni – Erre hívták fel a figyelmet a MOM Sportban, ahol a szervdonációs és transzplantációs világnap alkalmából.

 

2017. október 9.

Magyar Katolikus Rádió

Tény – kérdés

Október második szombatján tartjuk a Szervdonációs és Transzplantációs Világnapot. Szalamanov Zsuzsával, a “Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért” vezetőjével Pécsi Krisztina beszélget.

 

2017. október 9.

M4 Sportreggeli

 

2017. október 9.

medicalonline.hu

Több az élődonoros szervátültetés

 

2017. október 7.

M1 Híradó

500 Szervátültetést végeznek Magyarországon évente.

 

2017. október 7.

Vasárnapi hírek

Élő donorokkal a szervátültetésért

 

2017. október 7.

ECHO TV – Híradó

Sporteseményekkel ünnepelték idén a szervátültetett sportolók, a Szervdonáció és Transzplantáció Világnapját Budapesten.

 

2017. október 6. 

M1- Ma reggel 

Interjú Berente Judittal, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnökével és Szalamanov Zsuzsannával, a Transzplantációs alapítvány a Megújított Életekért alapítvány elnökével az Európai Szervdonációs Nap kapcsán.

 

2017. október 6 .

Kossuth rádió – 180 perc – Kocsis Éva interjúja

Beszélgetés Berente Judittal, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnökével és Szalamanov Zsuzsannával, a Transzplantációs alapítvány a Megújított Életekért alapítvány elnökével, a most megrendezésre kerülő Európai Szervdonációs Napról.

 

 

2017. október 6.

InfoRádió – Fehér Anna Magda interjúja

Október második szombatján van a Szervdonáció és Transzplantáció Világnapja. Idén is sporteseményekkel, díjátadással és fáklyás felvonulással ünnepelnek-emlékeznek a betegszervezetek. Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány kuratóriumi elnöke felhívta a figyelmet, hogy az élő donoros donáció magyarországi elterjedésével még több beteg életét lehetne megmenteni. 

 

2017. szeptember 11. 

Katolikus Rádió 

Tény- kérdés

Családi hétvégét tart szeptember 15-e és 17-e között a “Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért”. Szalamanov Zsuzsával, a szervezet elnökével Pécsi Krisztina beszélget.

 

2017. augusztus 25.

Story Magazin

 

2017. augusztus 14. 

Magyar Katolikus Rádió – Életre való

 Családi Magazin

“Mi is nyaralunk!” – 14. családi rehabilitációs élménytábor Balatonszemesen. 

A táborban transzplantált, illetve szervátültetésre váró gyermekek, testvéreik és szüleik tölthetnek el egy felejthetetlen hetet. 

 

 

2017. augusztus. 14

Somogy megyei Hírportál

Új vesével és májjal is teljes életet lehet élni

 

2017. augusztus 12. 

Magyar Katolikus Rádió – A héten történt

Ezen a héten a szervátültetett és átültetésre váró gyermekek nyaraltak a Balaton partján. Az idei tábornak 105 kis lakója volt, közülük legtöbben vese- vagy májátültetésen estek át. Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért kuratóriumi elnöke mondja el a részleteket.

 

2017. augusztus 12. 

RTL Klub

 

2017. augusztus. 11.

Kaposi Televízió

Gyógyító táborozás a Balatonnál

 

2017. augusztus 10.

M1-Híradó

“Mi is nyaralunk” – Transzplantációs tábor Balatonszemesen

 

2017. augusztus. 10.

TV2 – Tények

Egyre több a sikeres szervátültetés

 

2017. augusztus 5.

Hír TV

Szervátültetésen átesett, illetve arra váró gyerekek és családtagjaik nyaralhatnak ismét 1 hetet a Balatonnál, a Transzplantációs Alapítvány jóvoltából. A Balatonszemesi tábor fő célja a gyermekek önbizalmának visszaadása és a közösségi életbe való visszavezetése.

A riport a 19. perctől indul.

 

2017. június

Patika Tükör – Csöngettek: új vesét kapok

Interjú Szalamanov Zsuzsával a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért elnökével.

 

2017. május 9.

Magyar Katolikus Rádió – Délutáni találkozás

 A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért 1991 óta létezik és 1998 óta működik közhasznú szervezetként. Csak nő szülhet gyermeket, de bárki ajándékozhat életet. Mennyiben más, vagy komplikáltabb az élődonoros átültetés. Nemzeti veseprogram. Többek között e kérdésekről Szalamanov Zsuzsával, az alapítvány elnökével beszélget Pécsi Krisztina.

 

2017. ápr. 1.
Magyar Katolikus Rádió – Délutáni találkozás
A 31. „CSAK NŐ SZÜLHET GYERMEKET, DE BÁRKI AJÁNDÉKOZHAT ÉLETET „mottójú transzplantációs fórumot Miskolcon rendezte a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért. A részleteket Szalamanov Zsuzsa elnök mondja el.

 

2017. márc. 24.
Inforádió – Beszélgetés Börcsök Enikővel az Alapítvány programjairól és a jótékonysági aukcióról

 

2017. márc. 22.
ATV Start Plusz – Jótékonysági árverés a szervátültetett gyerekekért   

2017. márc. 20.
Katolikus Rádió -Tény-kérdés: Beszélgetés az Alapítvány programjairól és a jótékonysági aukcióról

 

2017. jan. 30.
Hír TV
Bence nem akar otthon tanulni, mert akkor nem lesznek barátai

Hirdetésben keres iskolai szakápolót egy gyáli édesanya, szervátültetésen átesett kisfia mellé. Ha nem találnak valakit, aki segít a gyereknek egy orvosi rutinfeladat megoldásában, akkor várhatóan nem járhat tovább iskolába, csak magántanulóként folytathatja tanulmányait. A gondot az okozza, hogy kevés a szakember és alacsony a bér, amit ajánlani tudnak.

2017. jan. 30.
Duna TV, Család-barát
Transzplantáció – tennivalók a műtét után

Beszélgetés Szalamanov Zsuzsával, az alapítvány kuratóriumának elnökével és Mihály Sándorral, az Országos Vérellátó Szolgálat – Szervkoordinációs Iroda igazgatójával. A részlet 51 perc 50 mp.-nél kezdődik.

 

2017. jan. 5.
TV2

Egy amerikai nő megszülte az életképtelen kisbabáját, mert a lánya szerveit fel akarta ajánlani donornak. Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány elnöke elárulta, hogy 15 éve kifejezetten transzplantált és arra váró gyerekekkel, és a családok rehabilitációjával foglalkoznak, így látja, hogy mekkora tragédia, ha nem sikerül időben donort szerezni. Dr. Ablonczy László, gyermek-kardiológus főorvos elmondta, hogy hazánkban most csak agyhalottból lehet szerveket eltávolítani, szívhalottból nem, de ebben a kérdésben változás jöhet.

 

2016

2016. okt. 18.
Hegyvidék Újság
Olimpikonok a szervátültetettekért

Nagyszabású sportprogramot rendezett a nemzetközi szervdonációs és transzplantációs világnap alkalmából a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért. A szervátültetettek és a felhíváshoz csatlakozó sportbarátok úszóolimpikonokkal és válogatott labdarúgókkal mérhették össze tudásukat a MOM Sportban.