• Transzplantációs Fórum Vecsésen – 2016.04.10.

    „CSAK NŐ SZÜLHET GYERMEKET, DE BÁRKI AJÁNDÉKOZHAT ÉLETET” mottóval 2010-ben elindult felvilágosító roadshownk 26. állomásához érkezett. Vecsésen nyolcadik alkalommal szerveztünk fórumot a SE Transzplantációs és Sebészeti Klinika körzetébe tartozó művese állomásokon kezelt, ill. gondozott vesebetegek és barátaik, családtagjaik számára. Ezúttal is nagy volt az érdeklődés, közel 150-en vettek részt. Dr. Máthé Zoltán sebész, a klinika igazgatója és Dr. Remport Ádám nefrológus előadásai, valamint az élődonoros párok beszámolói megint megtették a hatásukat. A fórum elején hárman jelezték, hogy ők már gondolkoznak azon, hogy donorok legyenek, a fórum végén nyolcan emelték fel e kérdésre a kezüket.

    Meggyőző volt Attila, a jól megtermett édesapa, aki a 8 éves, 12 kg súlyú kislányának adta veséjét, szintén hatásos volt Balázs, aki nem engedte egy pillanatig sem, hogy feleségét dializálják, azonnal felajánlotta veséjét, és csodálnivaló volt Napsugár, aki gyermekkori barátnőjének ajánlotta veséjét abban a pillanatban, amikor megtudta, hogy szüksége van rá. Napsugár édesanyja is megszólalt és elmondta, milyen büszke lányára.

    Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatását, mert ennek hiányában nem tudnánk a fórumokat megszervezni. Köszönjük a Dialízis Szolgáltató cégek segítségét is, akik a betegek szervezését és szállítását vállalják évek óta. Köszönet azoknak a nővéreknek, akik egyetlen szabadnapjukon elkísérték betegeiket a fórumra!

    Képek a galériában >>

Megszakítás