• Transzplantációs Fórum – Vecsés – 2017. április. 23

  Április 23-án, vasárnap 32. alkalommal tartottunk Transzplantációs Fórumot, kilencedik alkalommal itt, ahol 2010-ben útjára indítottuk ezt a programot: Vecsésen, az Airport Hotel Budapest konferenciatermében.

  Mindig ez a legnépesebb fórum, most is 165 résztvevő írta alá a regisztrációs ívet. Művese kezelt betegek és hozzátartozóik jöttek a tatabányai, dunaújvárosi, salgótarjáni, kistarcsai, hatvani, egri, székesfehérvári, és budapesti kórházak dialízis központjaiból.

  Előadóink a szokásnak megfelelően a SE Transzplantációs és Sebészeti Klinika igazgatója, Dr. Máthé Zoltán sebész, és Dr. Remport Ádám nefrológus volt, valamint az élődonoros párok. Éva, aki régi barátjának, Csabának adott vesét, Napsugár, aki barátnőjének adta veséjét, Balázs, aki dialízisre sem engedte feleségét, hanem nyomban döntött; donor lesz… és lett. Az alapítvány kurátora, Márta, aki 13 évvel ezelőtt adta kisfiának veséjét. Tomi ma már felnőtt és teljes értékű ember. Emese, aki testvérének Ákosnak adta, és Hilda, aki unokatestvérétől kapta a vesét, és elmesélte, hogy három fia is hasonlóképpen a családból kapott felajánlást.

  Rengeteg kérdés hangzott el, ilyen élénk, érdeklődő résztvevőknek öröm fórumot szervezni!

  Köszönjük az EMMI támogatását, mely nélkül a fórumot nem tudnánk megrendezni, és a dialízis szolgáltatók együttműködését a szervezésben, valamint a betegek és családtagjaik szállításában!

  képek a galériában >>

Megszakítás