• Transzplantációs Fórum – Miskolc – 2015. ápr. 26.


    „CSAK NŐ SZÜLHET GYERMEKET, DE BÁRKI AJÁNDÉKOZHAT ÉLETET”

    2010 óta évi 5-7 alkalommal tartunk fórumot vesebetegek és hozzátartozóik számára. Miskolcon is többször voltunk már, de ilyen nagy létszámban (118 fő) talán még sosem vettek részt az itteni fórumokon. A miskolci, sátoraljaújhelyi, ózdi, szikszói művese-központok mellett meglepetésünkre még Debrecenből is érkeztek betegek és hozzátartozók.

    Nagyon jó előadást hallhattunk Dr. Klenk Nóra nephrológustól, az FMC miskolci dialízis központjának főorvosától, Mihály Sándortól, az OVSZ Szervkoordinációs Iroda igazgatójától és a debreceni transzplantációs centrum, ill. tanszék vezetője, Dr. Nemes Balázs beszélt a 2013 szeptembere óta általa vezetett transzplantációs osztály eredményeiről, minőségbiztosításáról. Több, hosszú évek óta szervátültetett társunk mesélt az elmúlt 10-20 évben megélt teljes életről, ezzel biztatván azokat a betegeket, akik nem merik vállalni a transzplantációt, és három élődonoros pár (két házaspár, egy édesanya és fia) számoltak be nehéz döntésükről és megváltozott életükről.

    Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatását, a Fresenius Medical Care támogatását abban, hogy a betegek szervezését és szállítását végezték. Köszönet a miskolci centrum nővéreinek, akik a regisztrációt végezték! A miskolci Népkert Vigadó is nagyon kitett magáért, remek pogácsákkal és ebéddel kényeztettek bennünket a csodás régi épületben.

    Képek a galériában >>

Megszakítás