• Mi is nyaraltunk!

  Június 26-július 2-ig zajlott a 17. MI IS NYARALUNK tábor. 2020-ban és ’21-ben a pandémia miatt MI CSAKAZÉRTIS NYARALUNK – online tábor volt, ami persze meg sem közelítette az igazi, balatoni tábort. Sok, most először táborozót viszont az online táborból ismertünk már.

  A 215 résztvevőből a gyerekek száma: 30 máj-, 15 vese-, 2 máj+vese-, 7 szív- és 1 tüdőtranszplantált, 1 vesére váró (dializált) és 41 egészséges testvér

  15 új család kapcsolódott be a mi nagy családunkba és 24 önkéntes segítette a tábor programjait.

  Az alapítvány fizette minden 21 év alatti szervátültetett és szervre váró gyermek, valamint 18 év alatti testvér részvételi díját. Továbbá minden 14 év alatti szervátültetett és szerve váró gyermek, ill. 21 év alatti fogyatékkal élő szervátültetett, vagy szervre váró fiatal egy kísérőjének is alapítványunk vállalta a részvételi díját.

  Meglátogattak minket:

  • A Magyar Transzplantációs Társaság elnöke és főtitkára – Dr. Hartyánszky István profilvezető szívsebész és Dr. Mihály Sándor OVSZ Szervkoordinációs Iroda igazgatója. Ajándékokat és fagyit hoztak és osztottak a táborlakóknak.
  • Dr. Szijártó Attila a Semmelweis Egyetem SebészetiTranszplantációs és Gasztroenterológiai Klinika igazgatója és a Transzplantációs és Sebészeti Részleg igazgatóhelyettesei, Dr. Piros László és Dr. Benkő Tamás sem üres kézzel jöttek, ajándékot hoztak a gyerekeknek.
  • A gyerekeket kezelő orvosok – Dr. Ablonczy László, Dr. Vilmányi Csaba, Dr. Dezsőfi Antal, Dr. Kulcsár Andrea, Dr. Mikes Bálint.
  • Velünk töltött néhány napot a szülési szabadságon lévő Dr. Kelen Kata és alapítványunk kurátora, Prof. Dr. Reusz György, valamint a tábor teljes ideje alatt új önkéntesként Dr. Csizek Zsófia.

  Dezsőfi doktor írta:

  Kedves Zsuzsa és Lilla!

  Mégegyszer köszönöm a meghívást a táborba és az áldozatos munkátokat a transzplantált gyerekekkel. Annyira jó volt látni őket és szüleiket ebben a szép környezetben, felszabadultan és boldogan!

  További sok erőt a munkátokhoz és kevésbé forró időt a tábor hátralévő részére!

  Reusz professzor írta:

  Kedves Zsuzsa! Mostanra jöttünk valamennyire „egyenesbe” az elmúlt hetek eseményei után. Ezért csak most tudom megköszönni, hogy – még ha csak időszakosan is – ott lehettünk a gyerekek között és beszélgethettünk Veled és a régi és újabb ismerősökkel. Öröm volt megint látni a sok gyereket, örültem hogy a transzplantációs klinika és társaság vezetői eljöttek – nem történt meg sokszor… hátha elindul valami ezirányban is. Tudatosítani kell, h itt nem szórakozásról, hanem rehabilitációról, tranzicióról es oktatásról van szó.

  Mégegyszer köszönjük a lehetőséget, gratulálunk a szervezéshez!   

  Képek a galériában >>

Megszakítás