• Búcsúzunk

  ISMÉT EGY SZOMORÚ GYÁSZHÍR…

  Prof. Dr. Alföldy Ferenc

  1942-2022

  Eltávozott egy csupa nagybetűs EMBER. A híres budai Toldy Ferenc gimnázium és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, na meg a kiváló családi háttér határozta meg életét.

  Élete nagy részét a Semmelweis Orvostudományi Egyetem 1. sz. Sebészeti Klinikán, majd a Transzplantációs és Sebészeti Klinikán töltötte. Volt patológus, rákkutató, sebész, nephrológus, igazságügyi orvosszakértő és mindenekelőtt EMBER. Kifejezetten sokat foglalkozott a szervátültetés jogi és etikai kérdéseivel. A hazai szervezett, rendszeres veseátültetési program elindítója és a Transzplantációs és Sebészeti Klinika tervezője, létrehozója Perner professzorral együtt. Mindemellett a zene és az irodalom nagy ismerője és rajongója volt.

  Nem véletlen, hogy Alapítványunk 2008-ban létrehozott Szent Kozma és Damján díját elsőként Alföldy professzor vehette át.

  Arra is büszkék vagyunk, hogy néhány évig alapítványunk kurátora volt és örökös tiszteletbeli kurátora. Komolyan vette ezt a feladatát is. Minden kuratóriumi ülésen ott volt és segítette munkánkat. Aztán elfáradt… és mindentől visszavonult. Most valóban, véglegesen visszavonult.

  Nekem személy szerint különösen nagy fájdalom, hiszen 1994. december 26-án ő adott nekem új életet!

  Nyugodjon békében, Professzor úr!

  Szalamanov Zsuzsa

Megszakítás