• Jótékonysági bál sokadszorra Alsónémediben – 2013. nov. 30.


    Kellenek az ünnepi pillanatok! Ünnepi, lélekemelő pillanatok nélkül elmosnának bennünket a küzdelmes, szürke, megszokott hétköznapok.
    Az ünnepi pillanatok nemcsak az ünnep tárgya, az ünnepelt személye miatt fontosak, hanem mert egy percre megállásra késztetnek. Arra sarkallnak, hogy felülemelkedjünk mindennapi problémáinkon és madártávlatból szemléljük életünket, környezetünket, hogy meglássuk azt a sok szépet és jót, ami körülvesz bennünket, csak a hétköznapok elfedik, elrejtik előlünk, vagy a nagy rohanásban mi magunk lépünk át felettük.
    A szombati alsónémedi jótékonysági bál igazi ünnep volt: egy közösség jó célok érdekében összegyűlt, örültek egymásnak, jót tettek – mindezt másokért. Megálltak egy pillanatra, módot és alkalmat találtak arra, hogy észrevegyék, megéljék az igazi értékeket. „Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” Ebben a közösségben ott a létra! Köszönet érte!

    Köszönet a szervezésért a Lovas családnak és Hangyás Erikának, a reggel 7-ig fáradhatatlanul húzó zenészeknek, Polgár Petinek, aki már sokadszorra színesíti meg a bált (és az alapítvány nyári táborát) egyedi humorával és kiváló énektudásával, a Betyár Étterem kitűnő vendéglátását és Surányi Attila remek fotóit – és természetesen hatalmas köszönet Alsónémedi lakóinak, akik egyre többen jönnek a bálba, és idén nemcsak Alapítványunknak jött össze a szokásos több mint 300 ezer forint, hanem egy Alsónémediben élő, nemrég csontvelő-transzplantáción átesett kisfiú családját is meglepték 100 ezer forint adománnyal. 

Megszakítás