• Elismerések

  2007 óta minden év őszén (október első, vagy második szombatján) a Szervdonáció és Transzplantáció Európa- és Világnapján ünnepélyes keretek között elismerő okleveleket, díjakat adunk át. Ezt a hagyományt idén – mint oly sok más rendezvényünket – megtörte a koronavírus. Az utolsó percig reménykedtünk, de végül beláttuk, hogy felelősségteljes döntést kell hoznunk, ami az új szervátültetettek és donorjaik egészsége védelmében csakis a rendezvény törlése lehet.Az alábbiakban bemutatjuk, hogy ki mindenki, milyen elismerésben részesült, a díjak átadása pedig ahogy lehetséges, meg fog történni.

  A Szent Kozma és Damján díjat alapítványunk kuratóriuma idén Dr. Kalmár Nagy Károly docensnek ítélte, aki a PTE Klinikai Központ osztályvezető főorvosaként több mint 1000 vesetranszplantációban a legmagasabb szakmai színvonalon közreműködött és az országban a hasnyálmirigy + veseátültetés megvalósításában úttörő munkáját végzett.

  Média díjat kaptak munkájuk elismeréseként:

  Monos Márta – a Csillagpont Rádió Miskolc szerkesztő-műsorvezetője

  Pécsi Krisztina – a Magyar Katolikus Rádió közéleti szerkesztőség felelős szerkesztője, műsorvezetője

  Szűcs Anikó – újságíró

  Az Év Önkéntese díjat Márkus Márta pedagógus kapta, aki fiának vesedonoraként 2011 óta a MI IS NYARALUNK tábor résztvevője, és mind az anyukák, mind a gyermekek egyik kedvenc foglalkozását, a Kézműves műhelyt vezeti. Csoda dolgok kerülnek ki a kezük alól. Márti a CSUDAMADÁR „Barkácsoljunk” rovatában is évek óta hasznos tanácsokat ad az ünnepi dekoráció- és ajándékkészítéshez.   

Megszakítás