• Díjátadás és gálaműsor a Szervdonáció és Transzplantáció Európa- és Világnapja 2013. alkalmából


    Rendezvényünk célja tiszteletadás a donorok és családtagjaiknak, illetve szolidaritás a szervátültetésre váró betegek iránt. A transzplantáltak köszönetüket fejezik ki a szervátültetés lehetőségét megteremtő (donorjelentő), valamint a transzplantációt és az utógondozást végző egészségügyi dolgozóknak.

    A rendezvény alkalmából miniszteri – Pro Vita – díjban részesülnek az „életet adományozó” szervdonorok – idén 50 olyan önzetlen ember -, akik saját szervük felajánlásával járultak hozzá valamely családtagjuk, barátjuk gyógyulásához.

    Szt. Kozma és Damján díjat adott át a Transzplantációs Alapítvány Dr. Csajbók Ernő és Dr. Szenohradszki Pál nyugalmazott főorvosoknak, akik Szegeden újraindították és sikeresen folytatták a Dr. Német András által 51 évvel ezelőtt elkezdett, majd évekig szüneteltetett vesetranszplantációt.

    A Nemzeti Vese Program idén először meghirdetett „Az Év Vese Híre” című pályázatának győztese is itt került kihirdetésre, és elismerő oklevélben részesült mind a kilenc pályázó.

    Képek a díjatadásról | Szt. Kozma és Damján díjatadás | Pro Vita díjatadás

Megszakítás