• Transzplantációs Fórum, Pécs – 2013. ápr. 6.


  „CSAK NŐ SZÜLHET GYERMEKET, DE BÁRKI AJÁNDÉKOZHAT ÉLETET”

  Harmadik alkalommal rendeztük meg a Pécsi Tudásközpontban a fórumot. A pécsi transzplantációs centrum körzetébe tartozó dialízis központokban kezelt vesebetegek és hozzátartozóik egyre nagyobb létszámmal vesznek részt az alapítvány által rendezett fórumokon, ez alkalommal 50 beteg, 32 hozzátartozó, 6 orvos, 7 nővér, és élődonoros transzplantációban részt vett párok összlétszáma meghaladta a százat.

  Az előadások közben és után számtalan kérdés hangzott el, melyekre Dr. Kalmár Nagy Károly és Dr. Szakály Péter sebészek, valamint Dr. Kovács Tibor nefrológus adott választ.

  Az élődonoros párok beszámolója tette a legmélyebb benyomást mindannyiunkra, akár a fiatal hölgy megható története, aki nagynénjétől kapott vesét, akár az édesanya fényképekkel illusztrált beszámolója, aki fiának adta egyik veséjét, vagy a 60 év feletti testvérpár, akik vidámak, csinosak és mindketten egészségesen élvezik az életet.
  Megtisztelte a fórumot Zoltán György is, aki a Nemzeti Vese Program operatív igazgatója.
  A fórum támogatói: a Magyar Nefrológiai Alapítvány/Nemzeti Vese Program és a NOVARTIS Hungária Kft.

  2013. április 15. A keszthelyi Diaverum állomás jelezte, hogy fórumunk hatására két beteg jutott elhatározásra az élődonoros transzplantációval kapcsolatban. A kivizsgálások megkezdődtek. Ezért érdemes fórumot rendezni!

  Képek a fórumról >>

Megszakítás