• Transzplantációs Fórum, Miskolc – 2013. okt. 20.

  CSAK NŐ SZÜLHET GYERMEKET, DE BÁRKI AJÁNDÉKOZHAT ÉLETET!

  Jól ismeri már mindenki fenti szlogenünket, aki rendszeresen látogatja web- vagy Facebook-oldalunkat, hiszen 2010 óta évi 5-7 fórumot tartunk, és beszámolunk mindegyikről.

  Az október 20-i miskolci fórumnak az volt a különlegessége, hogy a szokásos, kiváló előadásokon túl (Dr. Ladányi Erzsébet és Dr. Kóbor Krisztina nephrologusok, Dr. Fedor Roland sebész) megismerhették a résztvevők a debreceni klinika új transzplantációs csapatát: Dr. Nemes Balázst, aki az újonnan létrehozott Transzplantációs tanszék vezetője, és munkatársait. Nemes doktor beszámolt a klinikán tervezett változtatásokról, és örömét fejezte ki, hogy a fórumon alkalma volt megismerni mindjárt négy művese központ igazgatóját. A miskolci, szikszói, ózdi és sátoraljaújhelyi igazgató orvosok is kíváncsian várják a változásokat, nem beszélve a betegekről.

  Ismét érdekes és megható volt az egykor ezen állomásokon kezelt szervátültetettek történetét hallgatni. Legizgalmasabb számomra talán annak a férfinak az esete volt, aki 8 év dialízis után szánta rá magát a transzplantáció elfogadására, ekkor tették listára, és végül 10 év dialízis után kapott vesét. Boldogsága leírhatatlan. Azt is jó volt látni-hallani, hogy a múlt év májusi fórumon még dializáltként jelen lévő energikus testnevelő tanár 8 hónapja már felesége veséjével él teljes életet.

  Ladányi Erzsébet orvos igazgató beszámolója szerint, mióta az alapítvány rendszeresen tart fórumokat Miskolcon, 70 százalékkal nőtt a várólistán lévők száma – ebben természetesen benne vannak azok, akiket közben már szerencsésen megtranszplantáltak.

  Képek a galériában >>

Megszakítás