• Együttműködésünk a Nemzeti Vese Programmal- 2013. jan. 21.

     2013-ban Alapítványunk a Nemzeti Vese Program első számú operatív együttműködő partnerévé lépett elő. A Nemzeti Vese Program döntéshozó testülete bizalmat szavazott nekünk az idei évre és megbízta Alapítványunkat a Program céljai elérése érdekében szükséges marketing és PR feladatok teljes körű megtervezésével, valamint megvalósításával. A feladat megtisztelő, a cél nemes!

    A Nemzeti Vese Programot 2011. tavaszán, a szakminisztérium erkölcsi támogatásával, azzal a céllal hívták életre, hogy a szakmai szervezetek és betegszervezetek munkáját segítve iránymutatást, keretet adjon minden vesével kapcsolatos aktivitásnak, a prevenciótól kezdve a szűrésen és a vesepótló kezeléseken át, egészen a transzplantációig. A program célja egyrészt az edukáció, a lakosság és a betegek információval történő ellátása, másrészt szakmai párbeszéd folytatása, amelynek eredménye egy – a döntéshozók számára is iránymutatást, valódi megoldást jelentő – cselekvési terv megalkotása.

    Az idei év üzenete: Az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérnyomás a krónikus veseelégtelenség előszobája! Óvd a vesédet!

Megszakítás