• „Különleges gyereknap: transzplantált gyerekek a felhők felett”

    A MOL-csoport PB Osztálya az Új Európa Alapítvánnyal és a Ballooning 4 You csapatával együttműködve gyermeknap alkalmából a Transzplantációs Alapítvány 10 szervátültetett gyermekének szerzett egy igazán felejthetetlen élményt. A gyerekeket az Alapítvány kuratóriumi elnöke, Szalamanov Zsuzsa és két kurátora: Börcsök Enikő színművésznő, valamint Fellner Márta kísérte el az izgalmas expedícióra.
    Indulás 16 órakor a MOL székháza elől, sok-sok autóval és a PB Osztály dolgozóival a Berceli Kastélyhoz, ahol nagyon kedves vendéglátásban volt részünk. Itt vártunk a felszállásra való jelzésig, közben a gyönyörű lovakat is megnézhettük. Aztán irány a mező, ahol végignéztük a ballonok feltöltését, a kosár felállítását, majd beszállás és irány a felhők közé. 1000 m felett szálltunk! Este fél 9-kor szálltunk le, és eztán jött a legizgalmasabb, az igazi kalandtúra. A sötétben – telefonok fényénél – gyalogoltunk több mint 3 km-t, mert az autóknak járhatatlanná vált a múlt heti esőzések következtében az út.
    A gyerekek – 9-16 év közötti vese-, máj-, vese + máj- és szívtranszplantáltak – vidáman, a felnőtteket segítve tették meg az éjszakai túrát, egy nyögés, panasz, jajszó nélkül. Csodálatos gyerekeink vannak! Kedves szülők, ez is bizonyítja, hogy a szervátültetett gyerekek teljesen azonos értékűek az egészséges, soha beteg nem volt gyerekkel!
    Nagy-nagy köszönet a szervezőknek ezért a feledhetetlen élményért!

    Képek a galériában>>

Megszakítás