• Átadták a díjakat a „Szervdonációs és transzplantációs plakátpályázat” győzteseinek – 2014. júl. 8.

  Donációs-transzplantációs plakátpályázat

  2014. július 8., Budapest – Ma délelőtt vehették át a díjakat „Szervdonációs és transzplantációs plakátpályázat” győztesei, amelyet a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú szervezet, a Magyar Transzplantációs Társaság és az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Iroda által közösen hirdetett meg. A hattagú bíráló bizottság értékelése alapján Csuth Péter „Kezedben” c. alkotása lett a győztes, amelyet a Magyar Transzplantációs Társaság 150 000 Ft-tal honorált, míg Alajbeg Afrodite „Árnyék” című munkája nívódíjban részesült.

  A szervezők közös „Szervdonációs és transzplantációs plakátpályázat”-ot írtak ki leendő művészek számára a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékén. A pályázat célja az volt, hogy olyan plakátok szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a szervátültetés életmentő szerepére, a szervadományozás kapcsán meghozott döntés fontosságára. A pályázaton a Magyar Képzőművészeti Egyetem fiatal hallgatói mutathatták meg, hogy koruk ellenére, művészi megközelítéssel igen is születhetnek kreatív alkotások egy olyan komoly témában is, mint a szervdonáció, transzplantáció. A pályázatra 23 pályamunka érkezett be, amelyből Csuth Péter „Kezedben” és Alajbeg Afrodite „Árnyék” című munkája lett díjazva.

  A szervezők ezúton is köszönik a fiatal alkotók részvételét, a pályázatra beküldött kreatív alkotásaikat, hiszen a plakátművészeten keresztül is fontos, hogy megjelenjenek olyan üzenetek, amelyek az egész társadalmat érintik.

   


  Donációs-transzplantációs plakátpályázat

  A Magyar Transzplantációs Társaság, az OVSZ Szervkoordinációs Iroda és a Transzplantációs Alapítvány 2014. márciusában plakátpályázatot hirdetett a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékén. A pályázati felhívásra 23 pályamunka érkezett.

  A pályázat tárgya a szervátültetés és a szervadományozás, a felhívás a következő, gondolatébresztő kérdéseket vetette fel: Mit jelent a szervátültetés? Milyen szervek transzplantálhatóak? Milyen az új élet egy új szervvel? Mi történik a másik oldalon? Mit jelent a halál és az agyhalál? Miért nem beszélünk róla addig, amíg lehetőségünk lenne rá? Mit jelent a szervadományozás?

  A pályázat célja az volt, hogy a kiírás eredményeként olyan alkotások szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a szervátültetés életmentő szerepére, a szervadományozás kapcsán meghozott döntés fontosságára.

  A bíráló bizottság összesített értékelése alapján a pályázatot, és ezzel együtt a 150.000 Ft összegű honoráriumot, – amelyet a Magyar Transzplantációs Társaság ajánlott fel – Csuth Péter „Kezedben” című pályamunkája nyerte.

  Alajbeg Afrodité „Árnyék” című pályamunkáját pályázati díjjal nem járó nívódíjjal jutalmazták.

  A beérkezett plakátok itt tekinthetők meg >>

Megszakítás