Mi is nyaralunk 2022.

MI IS NYARALUNK 2022.

Június 26-július 2-ig zajlott a 17. MI IS NYARALUNK tábor. 2020-ban és ’21-ben a pandémia miatt MI CSAKAZÉRTIS NYARALUNK – online tábor volt, ami persze meg sem közelítette az igazi, balatoni tábort. Sok, most először táborozót viszont az online táborból ismertünk már.

A 215 résztvevőből a gyerekek száma: 30 máj-, 15 vese-, 2 máj+vese-, 7 szív- és 1 tüdőtranszplantált, 1 vesére váró (dializált) és 41 egészséges testvér

15 új család kapcsolódott be a mi nagy családunkba és 24 önkéntes segítette a tábor programjait.

Az alapítvány fizette minden 21 év alatti szervátültetett és szervre váró gyermek, valamint 18 év alatti testvér részvételi díját. Továbbá minden 14 év alatti szervátültetett és szerve váró gyermek, ill. 21 év alatti fogyatékkal élő szervátültetett, vagy szervre váró fiatal egy kísérőjének is alapítványunk vállalta a részvételi díját.

Meglátogattak minket:

  • A Magyar Transzplantációs Társaság elnöke és főtitkára – Dr. Hartyánszky István profilvezető szívsebész és Dr. Mihály Sándor OVSZ Szervkoordinációs Iroda igazgatója. Ajándékokat és fagyit hoztak és osztottak a táborlakóknak.

  • Dr. Szijártó Attila a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika igazgatója és a Transzplantációs és Sebészeti Részleg igazgatóhelyettesei, Dr. Piros László és Dr. Benkő Tamás sem üres kézzel jöttek, ajándékot hoztak a gyerekeknek.

  • A gyerekeket kezelő orvosok - Dr. Ablonczy László, Dr. Vilmányi Csaba, Dr. Dezsőfi Antal, Dr. Kulcsár Andrea, Dr. Mikes Bálint.

  • Velünk töltött néhány napot a szülési szabadságon lévő Dr. Kelen Kata és alapítványunk kurátora, Prof. Dr. Reusz György, valamint a tábor teljes ideje alatt új önkéntesként Dr. Csizek Zsófia.

Dezsőfi doktor írta:

Kedves Zsuzsa és Lilla!

Mégegyszer köszönöm a meghívást a táborba és az áldozatos munkátokat a transzplantált gyerekekkel. Annyira jó volt látni őket és szüleiket ebben a szép környezetben, felszabadultan és boldogan!

További sok erőt a munkátokhoz és kevésbé forró időt a tábor hátralévő részére!

 

Reusz professzor írta:

Kedves Zsuzsa! Mostanra jöttünk valamennyire "egyenesbe" az elmúlt hetek eseményei után. Ezért csak most tudom megköszönni, hogy - még ha csak időszakosan is - ott lehettünk a gyerekek között és beszélgethettünk Veled és a régi és újabb ismerősökkel. Öröm volt megint látni a sok gyereket, örültem hogy a transzplantációs klinika és társaság vezetői eljöttek - nem történt meg sokszor... hátha elindul valami ezirányban is. Tudatosítani kell, h itt nem szórakozásról, hanem rehabilitációról, tranzicióról es oktatásról van szó.

Mégegyszer köszönjük a lehetőséget, gratulálunk a szervezéshez!

 

 

GALÉRIA

 

 


A beszámolók itt olvashatóak

Mi is nyaraltunk! 1 hete már, de jaaajjj annyira jó volt!

Sajnos nem fotózgattam, nincsenek beállított képeim, szép háttérrel, csak 1-2 pillanatkép, meg egy utolsó napos családi fotó, persze középső ujjas 🖕 mert miért is legyen egy jó kis képünk. 🤣 🤷‍♀️ Valahogy vitt magával a hét és eszemben sem volt a kamerát nyomkodni. De nem bánom, mert az élmények még mindig dolgoznak bennem! ❤

Annyi minden történt!!! Beszélgettünk – medencéztünk – új családokat ismertünk meg – Balcsiztunk – ettünk kb egész nap minden nap, úgyhogy éhesek nem voltunk (szomjasak sem) – nyüzsögtünk, na jó lehet nem mi, hanem a kb. egymillió gyerek - na jó nem annyi, de a hangokból ítélve majdnem – kedves Zsófi doktornéni bele lett dobva a mélyvízbe pedig a Balcsi kb. térdig ér, de szuperül helytállt – este/éjjel áramszünet – reggel meg tűzriadó – nyugodt reggeleken Ágival relaxáltunk fejjel lefelé lógva 🤗, jajjj akarok még olyat – gyerekek úsztak/teniszeztek – mi meg táncoltunk – paso doble-t – össze-vissza léptünk – de az imádnivaló Erika és Csaba páros vezetésével valahogy csak sikerült előadnunk – Lidl-be bicikliztünk – mi voltunk a KÉK csapat, Ati volt a főnök – gyerekek boboztak/kalandparkoztak – mi addig pihiztünk – másnap óriáskerekeztünk – következő nap gyerekeknek kalózkodtak – addig anyukák szépültek – Dia, Luca, Anikó, Mariann angyalok vagytok ❤🥰 – Anna & the Barbies koncertünk is volt 🤘 – ki mit tud-oztak a csodagyerekek – csapatfeladat előadás, izgultunk – extraszuperjófej csapattagok – köszönöm, hogy a csapatért képesek voltatok a kérésemre kakastaréjban balettozni 🐔 – utolsó este óriási szélvihar zúgott, de még annak is volt egy tök jó hangulata (na jó Levi nem élvezte, ő nem szereti) – még reggel is fújt – arcot festettünk megint egymillió gyereknek – na jó kicsit kevesebbnek – utolsó ebéd – búcsúzkodás – egész hetes nyaggatás után végre egy bringó hintó – még egy kis fürdőzés indulás előtt – ekkor elkészült a középső ujjas csodakép 🤦‍♀️ – végül haza – innentől kezdve várjuk az őszi hétvégét!!! 🥳❤ Transzplantációs Alapítvány KÖSZÖNJÜK!!!

Bajnok Henrietta

 


NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK


Keresés

TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT!

10200885-32611135-00000000

A szervátültetett és szervre váró gyermekek és családjaik rehabilitációjáért!

KÖSZÖNJÜK ADOMÁNYAIKAT!

 


Feliratkozás levelezőlistánkra

Megszakítás