• 2017. 12.03. Mézeskalács illatú délután

    Hogy is telhetett volna varázslatosabban advent első vasárnapja, mint amilyen ez a mai nap volt. Hóesés – szerencsére csak jelképesen, a hangulat kedvéért, nehogy valaki emiatt ne induljon útnak -, gyönyörű háromszintes cukrászda hatalmas konyhájában izgatott gyerekek zsivaja, és karácsonyi finomságok alapanyagai fogadtak minket. No meg bonbon kóstolás, csak a bemelegítés kedvéért. Hajdu Zoltán cukrászmester irányításával 19 gyerkőc gyúrta, szaggatta a mézes tésztát, sodorta a bejglit, díszítette a mézeskalácsokat, formázta a bonbonokat. Izgi volt a szaloncukor csomagolása is. Eközben szédítő illatok szálltak, nem is bírtuk ki kóstolás nélkül. Amikor a gyerkőcök már jó maszatosak lettek, és megunták a dolgot, elvonultak a cukrászdában lévő Játszóházba, végre a felnőttek is kibontakozhattak. Eddig ők csacsogtak, kávéztak, sütiztek. A nap végén nemcsak a rengeteg finomságot vihettük haza, hanem a legfontosabbat, az együtt eltöltött idő csodáját is. Szép volt így kezdeni az adventet… Köszönet mindazoknak, akik ehhez az eseményhez hozzájárultak: Horváth Cukrászda (Budapest IV. kerület, Petőfi u. 35.) Ken Carpathia Kft., Szerencsi Bonbon Kft. Hajdu Zoltán és családja, Barják Krisztina (önkéntes segítő), Dobi Etelka (ötlet)

    Képek a galériában >>

Megszakítás