Dunaszerdahely

ÁRNYÉK ÉS FÉNY fotókiállítás Dunaszerdahelyen, 2012. szept. 24-okt. 1.

A dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központban - a helyi műveseállomás meghívására - szeptember 24-én megnyitottuk Tarján Iván "Árnyék és Fény" fotókiállítását.

A megnyitó után a szlovák és a magyar művesekezelés és szervátültetés helyzetéről tartott előadást a színházteremben a helyi dialízis központ főorvosa, Dr. Rácz Gabriel és a Magyar Nefrológiai Társaság Transzplantációs Bizottságának elnöke, Dr. Remport Ádám. Szalamanov Zsuzsa az alapítvány tevékenységét mutatta be.

Az élődonoros transzplantációt Szlovákiában is szeretnék jobban előtérbe helyezni, csodálkozva hallgatták a magyarországi erőteljes növekedést e téren.Hallhattuk egy házaspár és egy testvérpár elbeszélését, mindkét esetben a vesét kapó fél előadásában, a donorok csak könnyes szemmel hallgattak... És megdöbbenhettünk, mert a szlovák egészségügy 150 eurót fizet egy dialízis kezelésért, míg a magyar 75 eurót.

   

NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK

 


 

Ismét sikeresnek mondhatjuk a MI IS NYARALUNK tábor javára rendezett árverést, a bevételünk meghaladta az egymillió forintot!

Köszönet érte az alkotásokat felajánló művészeknek, a kiállításnak és az aukciónak helyet adó SCH Galériának, az aukciót levezető Oltai Kata művészettörténésznek, valamint az aukciós katalógust előállító Pharma Press nyomdának, no meg az alkotásokat megvásárló támogatóinknak!

Az aukción megmaradt alkotásokat ide kattintva lehet megtekinteni és  továbbra is lehet vételi ajánlatot tenni a transalap@acenet.hu címen!

        A segítség mindig jól jön!


Feliratkozás levelezőlistánkra