Fotópályázat

 

FOTÓPÁLYÁZATI KIÍRÁS

SZERVÁTÜLTETETTEK SZÁMÁRA

 

A pályázat kiírója: a 30 éves jubileumát ünneplő Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civilszervezet

A pályázat címe: Életem a szervátültetés után

A pályázat célja: a pályázatra olyan színvonalas, egyedi fotókat, fotósorozatokat várunk, amelyek a lehető legképletesebben mutatják be a pályázati kiírásban szereplő témát. Az elbírálásnál előnyt jelent, ha a fotók – természet-, vagy emberábrázolás – a téma bemutatásán túl plusz gondolati, vagy esztétikai tartalmat is hordoznak. 

Pályázati feltételek

  • A pályázaton csak szervátültetett emberek vehetnek részt, a részvétel díjmentes.

  • A pályázat beküldési határideje: 2021. május 31. – transalap@acenet.hu címre

  • Pályázni lehet egyedi képpel (max. 3 db), vagy sorozattal (max. 5 db). Kizárólag saját maguk által készített fotóval nevezhetnek, melyeknek teljes felhasználási jogával rendelkeznek.

  • A pályázatra beküldött képnek minimum 6 megapixel nagyságúnak kell lennie, 300dpi, a fotók hosszabbik oldala minimum 1800 pixel, a képek formátuma: JPG.

  • A nevezéshez szükséges megadni a Pályázó teljes nevét, email címét és a fotó címét (NÉV ÉS FOTÓ CÍME a fájlnévben)!

  • A pályázaton való részvétel hiányosságáért vagy hibájáért, a beküldés sikertelenségéért, az online rendszer sebességéért, leállásáért nem vállalunk felelősséget. A határidő után beérkezett, vagy hiányos, a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni a pályázatok elbírálásakor.

  • A pályázaton való részvétellel a fotó vagy fotósorozat szerzője a beküldött pályázati anyag határozatlan idejű, korlátlan felhasználási jogait térítésmentesen átruházza a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért civilszervezet számára.

  • A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyek nem sértenek személyiségi jogokat. A személyiségi jogok tiszteletben tartása érdekében – a nyilvános rendezvényekről készült fényképeket kivéve – hozzájáruló nyilatkozatot kell kérni a fotón szereplő személyektől a fotók felhasználásához. A hozzájáruló nyilatkozato(ka)t a pályázatokhoz mellékelni kell. 

  • A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket a transalap@acenet.hu email címre várjuk.

A beérkező fotókat és fotósorozatokat a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért kuratóriuma első körben a szabályzatban leírt minőségi és technikai szempontok szerint szelektálja, a szakmai zsűri elé az így szelektált képek kerülnek esztétikai, szakmai bírálatra.   A nyerteseket a szervezők emailben értesítik 2021. augusztus 31-ig.

A beadott fotókból kiállítási anyagot szándékozunk készíteni, mely 2021. október folyamán, a Szervdonáció és Transzplantáció Világnapja alkalmából kerülne bemutatásra.

DÍJAK

A pályázatban 3-3 képet, illetve sorozatot díjazunk.

1.helyezett: 50.000 Ft

2. helyezett: 25.000 Ft

3. helyezett: 10.000 Ft

 

Továbbá minden alkotó, akinek fotóját a zsűri kiállításra alkalmasnak találta, jutalomban részesül.

Megszakítás