SZERVDONÁCIÓS ÉS TRANSZPLANTÁCIÓS EURÓPA NAP- 2023-Délelőtti sportprogramok

Ismét sikeres váltóúszással kezdtük a Világnapot a MOM Sport uszodájában. Szervátültetett és dializált sportolók együtt úsztak olimpikon és világbajnok úszókkal, valamint a szervátültető sebészekkel és a szervátültetettek utógondozását végző orvosokkal. Medve Böbe többszörös világbajnok úszónk emlékére Maci-kupának nevezett verseny győztes csapata: Gurisatti Lilla (búvárúszó világbajnok), Körösztös Csaba (dializált), Quittner Péter (csontvelőtranszplantált), Gyurkó Barnabás (májtranszplantált testvére)

A rendezvény háziasszonya is olimpikon volt, mint mindig, most is Csisztu Zsuzsi vezette, konferálta a délelőtti, majd a délutáni programot is. A díjakat Dr. Mihály Sándor, az OVSZ Szervkoordinációs Iroda igazgatója adta át.

Bicskei Bertalan labdarúgó, kapus, labdarúgóedző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya alapítványunk jószolgálati nagykövete volt 2011 júniusában bekövetkezett haláláig.

2012-től a világnapi focimeccs az egykori kiváló sokszoros MLSZ focisták és a szervátültetettek, valamint családtagjaik részvételével a Bicskei-kupa nevet viseli. Az érmeket Bicskei Bertalan özvegye, Anikó és unokái akasztották a játékosok nyakába. A meccset, mint mindig Barna Lala vezette egyáltalán nem részrehajlóan, mert az MLSZ megérdemelten és magasan győzött (ezúttal).

Lehet, hogy az is segítette az MLSZ csapatát, hogy Varga Dominikkel (vese+májtranszplantált) kicsit fiatalították a csapatukat.

Köszönjük Wukovics Lacinak és Wukovics-Páncsics Diának, akik minden évben összehozzák a lelkes, kitűnő MLSZ játékosokat erre a délelőttre! Éljen a Tűsarok és Stopli Blog / Wukovics- Páncsics Diana!🥰🙏

Fotó: Szeicz Anita

Megszakítás