SZERVDONÁCIÓS ÉS TRANSZPLANTÁCIÓS EURÓPA NAP -2021. DÍJÁTADÓ

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tartott délutáni rendezvény a díjátadásokra ad lehetőséget. Alapítványunk által 2004-ben kezdeményezett és 2005-ben EüM rendeletbe foglalt (21/2005. (VI. 16.) Pro Vita díjban részesülnek azok az emberek, akik önzetlen módon szeretteiknek adományozták egyik veséjüket, vagy májuk egy darabját, s ezzel életet mentettek. „Az élet mentésében tanúsított példamutató magatartásért” járó erkölcsi elismerést az Emberi Erőforrások minisztere nevében Dr. Tóth László helyettes államtitkár adta át.

Szt. Kozma és Damján díjat ad át a Transzplantációs Alapítvány 2008 óta olyan személynek, aki különlegesen sokat tett a hazai szervátültetés érdekében. A múlt évi pandémia miatt elmaradt díjátadást most pótoltuk:

Dr. Kalmár Nagy Károly sebész a PTE Klinikai Központ osztályvezető főorvosaként több mint 1000 vesetranszplantációban a legmagasabb szakmai színvonalon való közreműködésért és az országban a hasnyálmirigy + veseátültetés megvalósításában végzett úttörő munkájáért vehette át a díjat.

A 2020-ban alapított Média díjat is idén tudta átvenni a tavalyi díjazott Pécsi Krisztina szerkesztő riporter (Magyar Katolikus Rádió) és Szűcs Anikó újságíró, valamint az idei díjazott: Jakupcsek Gabriella (ATV)

Megszakítás