Plakátpályázat

Átadták a díjakat a "Szervdonációs és transzplantációs plakátpályázat" győzteseinek

dijatado2014. július 8., Budapest - Ma délelőtt vehették át a díjakat "Szervdonációs és transzplantációs plakátpályázat" győztesei, amelyet a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú szervezet, a Magyar Transzplantációs Társaság és az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Iroda által közösen hirdetett meg. A hattagú bíráló bizottság értékelése alapján Csuth Péter "Kezedben" c. alkotása lett a győztes, amelyet a Magyar Transzplantációs Társaság 150 000 Ft-tal honorált, míg Alajbeg Afrodite "Árnyék" című munkája nívódíjban részesült.

A szervezők közös "Szervdonációs és transzplantációs plakátpályázat"-ot írtak ki leendő művészek számára a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékén. A pályázat célja az volt, hogy olyan plakátok szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a szervátültetés életmentő szerepére, a szervadományozás kapcsán meghozott döntés fontosságára. A pályázaton a Magyar Képzőművészeti Egyetem fiatal hallgatói mutathatták meg, hogy koruk ellenére, művészi megközelítéssel igen is születhetnek kreatív alkotások egy olyan komoly témában is, mint a szervdonáció, transzplantáció. A pályázatra 23 pályamunka érkezett be, amelyből Csuth Péter "Kezedben" és Alajbeg Afrodite "Árnyék" című munkája lett díjazva.

A szervezők ezúton is köszönik a fiatal alkotók részvételét, a pályázatra beküldött kreatív alkotásaikat, hiszen a plakátművészeten keresztül is fontos, hogy megjelenjenek olyan üzenetek, amelyek az egész társadalmat érintik.

Pályamunkák

A díjátadón készült fotók


Donációs-transzplantációs plakátpályázat

1_csuth_peter_kezedben_nyertesA Magyar Transzplantációs Társaság, az OVSZ Szervkoordinációs Iroda és a Transzplantációs Alapítvány 2014. márciusában plakátpályázatot hirdetett a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékén. A pályázati felhívásra 23 pályamunka érkezett.

A pályázat tárgya a szervátültetés és a szervadományozás, a felhívás a következő, gondolatébresztő kérdéseket vetette fel: Mit jelent a szervátültetés? Milyen szervek transzplantálhatóak? Milyen az új élet egy új szervvel? Mi történik a másik oldalon? Mit jelent a halál és az agyhalál? Miért nem beszélünk róla addig, amíg lehetőségünk lenne rá? Mit jelent a szervadományozás?

A pályázat célja az volt, hogy a kiírás eredményeként olyan alkotások szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a szervátültetés életmentő szerepére, a szervadományozás kapcsán meghozott döntés fontosságára.

A bíráló bizottság összesített értékelése alapján a pályázatot, és ezzel együtt a 150.000 Ft összegű honoráriumot, - amelyet a Magyar Transzplantációs Társaság ajánlott fel - Csuth Péter „Kezedben” című pályamunkája nyerte.

Alajbeg Afrodité „Árnyék” című pályamunkáját pályázati díjjal nem járó nívódíjjal jutalmazták.

A beérkezett plakátok itt tekinthetők meg

   

NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK

 


 

Ismét sikeresnek mondhatjuk a MI IS NYARALUNK tábor javára rendezett árverést, a bevételünk meghaladta az egymillió forintot!

Köszönet érte az alkotásokat felajánló művészeknek, a kiállításnak és az aukciónak helyet adó SCH Galériának, az aukciót levezető Oltai Kata művészettörténésznek, valamint az aukciós katalógust előállító Pharma Press nyomdának, no meg az alkotásokat megvásárló támogatóinknak!

Az aukción megmaradt alkotásokat ide kattintva lehet megtekinteni és  továbbra is lehet vételi ajánlatot tenni a transalap@acenet.hu címen!

        A segítség mindig jól jön!


Feliratkozás levelezőlistánkra