Vese Világnap 2013

Vese Világnap, 2013. március 14.

Nem kis meglepetést okozott az egyik legnagyobb budai bevásárlóközpontban a Madách Színház szereplő gárdája, amikor önfeledt táncba és éneklésbe kezdett a legnagyobb délutáni forgalom kellős közepén. A 25-30 fiatal a József és a színes szélesvásznú álomkabát című Webber darabból adott elő egy részt, a cél azonban most kevésbé a szórakoztatás, mint inkább a figyelemfelhívás volt. A színészek ugyanis a Vese Világnap alkalmából választották a tájékoztatás eme formáját, hogy mindenkit figyelmeztessenek a vesék fontosságára - írja a WEBBeteg.

vvilagnap1

A Nemzetközi Nephrologiai Társaság (International Society of Nephrology (ISN)) és a Vesealapítványok Nemzetközi Szövetsége (International Federation of Kidney Foundations (IFKF)) magyar kezdeményezésre, minden év márciusának második csütörtökét a Vese Világnapjának nyilvánította. A Vese Világnap megrendezésére 2013-ban immár nyolcadik alkalommal került sor, Magyarországon a Nemzeti Vese Program égisze alatt, a Transzplantációs Alapítvány szervezésében.

A Világnap központi eseménye volt a Madách Színház figyelemfelkeltő flash mob produkciója a Mammut Bevásárlóközpontban és egy plakátkiállítás ugyanott.

A Nemzeti Vese Program és a Magyar Képzőművészeti Egyetem közös plakátpályázatának pályamunkáit csodálhatták meg a bevásárlóközpontba betérők.

  vvilagnap2     vvilagnap3

A pályázat célja az volt, hogy olyan alkotások szülessenek, amelyek felhívják a figyelmet a vesék központi szerepére és a vesék védelmének fontosságára. A pályázat jelmondata az alábbi volt: Az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérnyomás a krónikus veseelégtelenség előszobája.

A győztes plakát alkotója: Varga Anna Gizella
A nivódíj 1. alkotója: Varga Anna Gizella
A nivódíj 2. alkotója: Veszteg Virág

A pályázat díjazott plakátjai

Vese Világnap Plakátpályázat plakátjai

Földházi Krisztina 10 részes plakátsorozata

Ezúton is köszönjük mind Szirtes Tamás igazgató úrnak és a Madách Színház társulatának, mind a Magyar Képzőművészeti Egyetem vezetésének, tanárainak és hallgatóinak, hogy példaértékű együttműködésükkel támogatták a Programot és segítettek, hogy minél több ember számára jusson el az üzenet: Előzd meg a vesekárosodást! Védd a vesédet, tudd meg hogyan!

Köszönettel tartozunk a Mammut Bevásárlóközpontnak is, amely a fenti programok helyszínét biztosította!

   

NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK

 


 

Ismét sikeresnek mondhatjuk a MI IS NYARALUNK tábor javára rendezett árverést, a bevételünk meghaladta az egymillió forintot!

Köszönet érte az alkotásokat felajánló művészeknek, a kiállításnak és az aukciónak helyet adó SCH Galériának, az aukciót levezető Oltai Kata művészettörténésznek, valamint az aukciós katalógust előállító Pharma Press nyomdának, no meg az alkotásokat megvásárló támogatóinknak!

Az aukción megmaradt alkotásokat ide kattintva lehet megtekinteni és  továbbra is lehet vételi ajánlatot tenni a transalap@acenet.hu címen!

        A segítség mindig jól jön!


Feliratkozás levelezőlistánkra