Kutatók Éjszakája

2013. szept. 27.

A Nemzeti Vese Program és a Transzplantációs Alapítvány első ízben vett részt a Kutatók Éjszakája elnevezésű, népszerű rendezvénysorozaton, ahol érdekes előadásokkal, kiállításokkal vártuk az érdeklődőket.
20131001_kutatokKöszönjük az előadóknak - Mihály Sándor igazgató úrnak (OVSZ Szervkoordinációs Iroda), Dr. Cseprekál Orsolyának (SE I.Sz. Belgyógyászati Klinika), Dr. Wagner Lászlónak (SE Transzplantációs és Sebészeti Klinika), Tóvárosi Szilveszternek (Fresenius Medical Care) - valamint a szervátültetett fiatalságnak, hogy eleget tettek felkérésünknek és közvetítésükkel, együttműködésükkel sok érdekes és fontos témáról hallhattak a Nemzeti Vese Program programjait választók.

Szó esett a Szervkoordinációs Iroda működéséről, az Eurotransplant csatlakozásról, a nemzetközi szervcsere program jelentőségéről, a donáció magyarországi szabályozásáról, arról, hogy hogyan működik a vesénk, milyen létfontosságú feladatok ellátásáért felel, hogy mi mindenről árulkodik a vizelet, hogy mit jelent a vesepótló kezelés, hogy mi a vesetranszplantáció jelentése és jelentősége, hogy milyen elven működik a dialízisgép, hogy milyen fontos a megelőzés és a szűrővizsgálatok.

Két kiállítást is megtekinthettek az jelenlévők: egy plakátkiállítást, amely plakátok a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika tanszékes hallgatóinak, vese védelmére felhívó pályamunkái, valamint Tarján Iván Árnyék és Fény című transzplantációs fotókiállítását, amelyet a Transzplantációs Alapítvány installált a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat egyik programelemeként (ez a kiállítás még egy hétig megtekinthető lesz az SE EOK I. emeletén).

Köszönjük a bennünket választók lelkes érdeklődését, valamint köszönetünket szeretnénk kifejezni a szervezőknek, hogy meghívást kaptunk, hogy ott lehettünk! Jövünk jövőre is!

Képek a Facebook galériában

   

NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK

 


 

Ismét sikeresnek mondhatjuk a MI IS NYARALUNK tábor javára rendezett árverést, a bevételünk meghaladta az egymillió forintot!

Köszönet érte az alkotásokat felajánló művészeknek, a kiállításnak és az aukciónak helyet adó SCH Galériának, az aukciót levezető Oltai Kata művészettörténésznek, valamint az aukciós katalógust előállító Pharma Press nyomdának, no meg az alkotásokat megvásárló támogatóinknak!

Az aukción megmaradt alkotásokat ide kattintva lehet megtekinteni és  továbbra is lehet vételi ajánlatot tenni a transalap@acenet.hu címen!

        A segítség mindig jól jön!


Feliratkozás levelezőlistánkra