ISMERETTERJESZTÉS

Fotókiállítás az Országgyűlés Irodaépületében

Fotókiállítás az Országgyűlés Irodaépületében


Alapítványunk egyik legfontosabb célkitűzése a donorszám, s ez által a szervátültetések számának növelése. Célunk elérésének egyetlen hatékony eszköze a társadalom széles körében folytatott, folyamatos ismeretterjesztés.


2000 óta végezzük azt a speciális felvilágosító tevékenységet - úgy szakmai, mind laikus körökben -, melynek célja a szervátültetésről a társadalomban élő misztikum eloszlatása, a transzplantáció fogalmának és jelentőségének bemutatása.


Ismeretterjesztő tevékenységünk eszközei:
  • Az „Árnyék és Fény” című fotókiállítás, amely 2003 óta több mint 100 helyszínen került bemutatásra: bevásárlóközpontokban, művelődési házakban, a Sziget Fesztiválon, a Művészetek Völgyében, kórházak aulájában, azaz olyan helyeken, ahol a társadalom széles rétege ismerkedhetett meg a témával. Az „Árnyék és Fény” kiállítás a szervátültetés stációit mutatja be a donációtól a művese-kezelésen át, a sikeres műtéten már átesett, gyógyult szervátültetett emberek, gyerekek életéig. A képek művészi megfogalmazása és a kiállítás szöveges tájékoztatója segítséget nyújt a laikus emberek számára eligazodni a témában, és egyúttal igazi művészi élményt is közvetít.
  • Az Esély az Életre című könyv, amely 31 szervátültetett ember történetét mutatja be. A könyvet 2001 óta térítésmentesen terjesztjük.
  • A Csudamadár (korábban TRAPPANCS) újság, amely a szervátültetett és szerve váró gyermekek lapja. Negyedévente jelentetjük meg, térítésmentesen terjesztjük.
  • Interaktív előadások iskolákban, klubokban, szakmai továbbképzéseken.
  • A filmjeink - amelyeket konferenciákon, szakmai továbbképzéseken, iskolai előadásainkon mutatunk be - az Alapítvány rendezvényeit örökítik meg, dokumentálják a szervre váró és szervátültetett gyerekek életét, fejlődését.
  • Fórumok szervezése, amelyek a veseelégtelen, művese kezelésben részesülő betegek, valamint családjuk és barátaik számára szolgálnak fontos információkkal az élődonoros transzplantációról.
  • A www.szervatultetes.hu honlap létrehozása és működtetése.   

NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK

 


 

Ismét sikeresnek mondhatjuk a MI IS NYARALUNK tábor javára rendezett árverést, a bevételünk meghaladta az egymillió forintot!

Köszönet érte az alkotásokat felajánló művészeknek, a kiállításnak és az aukciónak helyet adó SCH Galériának, az aukciót levezető Oltai Kata művészettörténésznek, valamint az aukciós katalógust előállító Pharma Press nyomdának, no meg az alkotásokat megvásárló támogatóinknak!

Az aukción megmaradt alkotásokat ide kattintva lehet megtekinteni és  továbbra is lehet vételi ajánlatot tenni a transalap@acenet.hu címen!

        A segítség mindig jól jön!


Feliratkozás levelezőlistánkra