Tavaszi Nemzetközi Tábor, Törökország

Törökország 2014

2014. április 6-11.

A szervátültetett gyermekek nemzetközi tavaszi táborát Törökországban már második alkalommal rendezték meg. Magyarország a tavalyi, első táborban is képviseltette magát és idén sem maradtunk ki: ezúttal Luka Tímea (10, májtranszplantált ) és Komlós Alexandra (13, vesetranszplantált) utazhatott a törökországi Antalyaba, ahol megannyi szép élmény várta őket!

6 országból 17 szervátültetett gyermek érkezett a táborba. A kommunikáció néha ugyan nehézkes volt, de az egy hét újabb megcáfolhatatlan bizonyítéka volt annak, hogy a közvetlenséghez, a kedvességhez és barátságossághoz nem feltétlenül kellenek szavak... Köszönjük vendéglátóinknak, a Transzplantációs Alapítványnak és támogatóinknak, hogy egy ilyen feledhetetlen hétben lehetett részünk, ahol nem csak sokat láttunk és tapasztaltunk, hanem számos nemzetközi barátságra is szert tehettünk!

Böcskei Virág (kurátor)

Képek a táborról >>


Törökország 2013

2013

"Living is beautiful as well as giving life!" - Élni csodálatos, életet adni is az!

Ez volt a jelmondata a transzplantált gyerekek tavaszi nemzetközi táborának, amely a első alkalommal került megrendezésre Törökországban. 7 országból 35 eleven gyermek (vese-, máj- és szívátültetett) érkezett a török Riviérára, ahol az egy hét folyamán számos színes program várta őket.

Magyarországot Tárnoki Virág (vesetranszplantált) és Gyurkó Szandra (májtranszplantált) képviselte kíséretemben. Gyönyörű hetet töltöttünk ezen a csodálatos helyen: várost néztünk, hajókáztunk, golfoztunk, horgásztunk, hegyet másztunk, fürödtünk, játszottunk... és ami a legfontosabb: barátságokat kötöttünk,... talán egy életre szólókat!

Köszönjük a vendéglátóinknak a meghívást és a meleg vendégszeretetet!

http://www.son.tv/gundem/kucuk-yasta-ikinci-hayatlarina-merhaba-diyenlerin-kampi/haber-180325

Böcskei Virág (kurátor)

Képek a táborról >>

   

NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK

 


 

Ismét sikeresnek mondhatjuk a MI IS NYARALUNK tábor javára rendezett árverést, a bevételünk meghaladta az egymillió forintot!

Köszönet érte az alkotásokat felajánló művészeknek, a kiállításnak és az aukciónak helyet adó SCH Galériának, az aukciót levezető Oltai Kata művészettörténésznek, valamint az aukciós katalógust előállító Pharma Press nyomdának, no meg az alkotásokat megvásárló támogatóinknak!

Az aukción megmaradt alkotásokat ide kattintva lehet megtekinteni és  továbbra is lehet vételi ajánlatot tenni a transalap@acenet.hu címen!

        A segítség mindig jól jön!


Feliratkozás levelezőlistánkra