Mi is síelünk, 2009

Svájcban kalandtáboroztunk

tackers_logoEgy igazán vidám és mozgalmas hetet tölthetett el hat Trappancs-tag és jómagam Svájcban, Anzére-ben a TACKERS sí- és kalandtáborban. A tábor fő célja a síoktatás, de akiknek a délelőtti esések, esetleg kudarcok kedvét szegték, ők sem unatkoztak, mert a szervezők igazán változatos és érdekes délutáni és esti programokkal színesítették a táborlakók életét.

Az ékszerkészítés főleg a lányok körében volt népszerű. Délutánonként, akinek kedve volt, zászlót festhetett. A sok –sok kis zászlóból a tábor végére egy hatalmas közös zászló készült, amit a záróünnepségen a falu főterén is megszemlélhettek az érdeklődők. Síoktatóink, egyben a délutáni programok szervezői és aktív résztvevői is voltak. Öt jóképű, sármos, szinte az egyetemi padokból a TACKERS-kalandtáborba csöppent fiatal srác – akik lányainkat nem hagyták hidegen-, és két nagyon aranyos, kedves lány. Jó humorukkal, vidámságukkal fokozták a tábor hangulatát, s felejthetetlenné tették számunkra ezt az egy hetet.

Volt lehetőség siklóernyős repülésre, kutyaszánozásra is. Két éjszakába nyúló buliban is része volt a társaságnak. A jelmezbálban Szabina magyar lánynak öltözve igazán méltóképpen képviselte hazánkat. A karaokepartin mi magyarok nem igazán sziporkáztunk, mert sajnos magyar szám nem szerepelt a listán, de azért nagyon jól éreztük magunkat ebben a multikulturális kavalkádban. Együtt buliztak magyarok, angolok, skótok, wales-iek, írek, svájciak, franciák, németek, olaszok, izraeliek, kanadaiak, új-zélandiak.

Az utolsó előtti estén nagy volt a sürgés-forgás az étkezőben. Süteményeket süthettek a táborlakók. Közösen dagasztottunk kenyeret, majd mindenki maga formálhatta meg a harapnivalóját, és egyedül készíthette el saját szája íze szerint a pizzáját is.

Az utolsó napon "síversenyre" került sor, ahol inkább a részvétel, a közös síelés volt a fontos, nem pedig az, hogy ki mennyi idő alatt teljesítette a távot. Együtt síeltek transzplantáltak, testvérek, szülők, önkéntesek, oktatók. A verseny után az igazán kiérdemelt, ínycsiklandó grillételeket jó étvággyal fogyasztotta a kellemesen elfáradt társaság a falu főterén.

Az esti záróünnepségen mindegyik nemzetiség felvonult saját nemzeti lobogójával a színpadra. Mindegyik gyermeknek alkalma nyílt egy rövid bemutatkozásra, táborral kapcsolatos vélemény nyilvánításra. Később a színpadra kerültek a testvérek is, hogy ők se maradjanak ki az éljenzésből.

Az egy hetes tanulást, vidámságot, szórakozást tűzijáték zárta, éjszakába nyúló búcsúzkodás, e-mail címek begyűjtése még az utolsó pillanatokban.

Amilyen mozgalmas, vidám volt a mögöttünk lévő hét, olyan szótlan, lecsillapodott a hazafelé út. Azt hiszem mindannyian szívesen maradtunk volna még. Köszönjük a Transzplantációs Alapítványnak, hogy részünk lehetett ismét valami felejthetetlen jóban.

Kiss Gabriella

Képek a galériában >>

   

NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK

 


 

Ismét sikeresnek mondhatjuk a MI IS NYARALUNK tábor javára rendezett árverést, a bevételünk meghaladta az egymillió forintot!

Köszönet érte az alkotásokat felajánló művészeknek, a kiállításnak és az aukciónak helyet adó SCH Galériának, az aukciót levezető Oltai Kata művészettörténésznek, valamint az aukciós katalógust előállító Pharma Press nyomdának, no meg az alkotásokat megvásárló támogatóinknak!

Az aukción megmaradt alkotásokat ide kattintva lehet megtekinteni és  továbbra is lehet vételi ajánlatot tenni a transalap@acenet.hu címen!

        A segítség mindig jól jön!


Feliratkozás levelezőlistánkra