Mi is síelünk, 2008

TACKERS 2008

Március utolsó napjaiban Finnországban, pontosabban Lappföld fővárosában, Rovaniemiben került megrendezésre a Transzplantáltak Téli Világjátéka 16 ország részvételével. A maroknyi magyar csapat itt is - mint minden világjátékon - sikeresen szerepelt, 2 arany és 3 ezüstéremmel komoly sínagyhatalmakat utasított maga mögé.

A csapat tagjai: Berente Judit vesetranszplantált (3 ezüst: sífutás és biatlonban), Szalamanov Zsuzsa vesetranszplantált (2 arany: óriás-, és szuper óriás műlesiklásban), Schneiderné Szabó Julianna vesetranszplantált (alpesi számokban 4. hely) és Kovács Ottó tüdőtranszplantált.

A hagyományokhoz híven, a Világjátékkal egy időben a gyerekek számára Nicholas Kupát rendeztek. Öt magyar gyerek is részese lehetett annak a ritka élménynek alapítványunk segítségével, hogy az északi sarkkörnél tanulhattak síelni, és meglátogatták Télapó faluját, sőt fényképet is készíthettek vele.

Kálló Jenny (tüdőtranszplantált) és Witzl Donát (májtranszplantált) a program végén már egész rutinosan száguldozott a sípályán, Bogyor Tündi (vesetranszplantált) és Lovas Judit (májtranszplantált) pedig teljesen beleszerettek a síelésbe. Olláry Dezső (májtranszplantált) eldöntötte, hogy a téli sport nem az ő műfaja...

Képek a galériában >>

   

NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK

 


 

Ismét sikeresnek mondhatjuk a MI IS NYARALUNK tábor javára rendezett árverést, a bevételünk meghaladta az egymillió forintot!

Köszönet érte az alkotásokat felajánló művészeknek, a kiállításnak és az aukciónak helyet adó SCH Galériának, az aukciót levezető Oltai Kata művészettörténésznek, valamint az aukciós katalógust előállító Pharma Press nyomdának, no meg az alkotásokat megvásárló támogatóinknak!

Az aukción megmaradt alkotásokat ide kattintva lehet megtekinteni és  továbbra is lehet vételi ajánlatot tenni a transalap@acenet.hu címen!

        A segítség mindig jól jön!


Feliratkozás levelezőlistánkra