Mi is nyaralunk, 2013

X. Mi is nyaralunk Tábor

Köszönjük minden támogatónknak, fellépőnknek, önkéntes segítőnknek, hogy idén jubilálhatott a szervátültetett és szervre váró gyerekek tábora - egy hét örömteli együttlét immár tíz éve. 

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért 2013. június 24-30. között tizedik alkalommal szervezte meg a szervátültetett és szervre váró gyerekek MI IS NYARALUNK! élményterápiás nyári táborát Balatonvilágoson. Az egy hetes tábornak 200 résztvevője volt: a 8 szív-, 2 tüdő-, 19 máj-, 21 vese-, és 2 kombinált vese-máj átültetett gyermek - a komplex család-rehabilitáció érdekében -, együtt nyaralt az egészséges testvérekkel és a szülőkkel.

Hat olyan gyermeket is üdvözölhettünk a táborban, akik tavaly az Eurotransplant szervezet révén jutottak új esélyhez a teljes életre. A táborban 22 önkéntes segítő gondoskodott arról, hogy mind a gyermekeknek, mind a szülőknek tapasztalatokban gazdag, programokkal teli, jól szervezett nyaralásban legyen részük.

A Mi is nyaralunk – Mi is sportolunk tábor rendkívüli élményt nyújt a szervátültetett gyerekek és az érintett családok számára. A táborlakó gyermekek – állapotuk miatt – nagyon sok olyan kalandból és szórakozási lehetőségből kényszerülnek kimaradni, ami egészséges társaik számára könnyedén és természetesen elérhető. Betegségük következtében közösségi életük is sérülhet. Nehezebben találnak befogadó, megértő társaságot, ahol testi-lelki problémáikat szerető támogatással oldhatják és dolgozhatják fel, és közben örömteli pillanatokat élhetnek át. A tábor egész hete a felhőtlen kikapcsolódás, az önbizalom-építés ideje volt. A gyerekek sportoltak, játszottak, zenés-verses programokon vettek részt, ki mit tud-on mérték össze tudásukat, gyógyító beszélgetéseket folytattak, kalandparkba jártak, valamint siófoki hajókázáson is részt vettek.

A táborba több neves fellépő is ellátogatott, hogy műsorukkal megörvendeztessék a táborlakókat – mosolyt csalt a gyerekek arcára és szívébe a PaDöDő, Anna and the Barbies, a Fivérek, Kárász Eszter, Polgár Peti, Pomázi Zoli és a Hestia tűzzsonglőr csoport.

A jubileumi ünnepség keretében 300 piros lufi szállt az égbe a gyerekek, szüleik és a meghívott vendégek kívánságaival. Bízunk benne, hogy valamennyi teljesül!

Képek a galériában >>

Még több kép >>

Köszönjük!

Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért

   

NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK

 


 

Ismét sikeresnek mondhatjuk a MI IS NYARALUNK tábor javára rendezett árverést, a bevételünk meghaladta az egymillió forintot!

Köszönet érte az alkotásokat felajánló művészeknek, a kiállításnak és az aukciónak helyet adó SCH Galériának, az aukciót levezető Oltai Kata művészettörténésznek, valamint az aukciós katalógust előállító Pharma Press nyomdának, no meg az alkotásokat megvásárló támogatóinknak!

Az aukción megmaradt alkotásokat ide kattintva lehet megtekinteni és  továbbra is lehet vételi ajánlatot tenni a transalap@acenet.hu címen!

        A segítség mindig jól jön!


Feliratkozás levelezőlistánkra