Gyereknap 2018.

Ismét GyerekNapoztunk,

igen...így kezdődött ez a fantasztikus nyári szünidei nap: július 16-án reggel egy iskolai gyermektáborban, valahol a Duna mentén, egy „elárvult” testvérpár lézengett az üres alvótermek és játszószobák között. Társaik már percekkel korábban zajongva, vidám csacsogással útnak indultak felfedezni a környéket. A testvérpár szíve a társaik felé húzott, de egy belső hang viszhangzott bennük, izgalmasabb programot ígérve, hát türelmesen várták a szüleiket, akik aztán meg is érkeztek a dugig pakolt családi autóval. Boldog üdvözlések közepette - már napok óta nem látták egymást- beszálltak a kocsiba és irány a Mogyoródi Aquaréna! Alig két hete tértek vissza a „Mi is nyaralunk!” éves balatoni nyaralásukból, és még ki sem „heverték” az egyhetes marathoni élménydömpinget; frissen élt bennük az emlék a bandázásról a barátaikkal, és most újra találkozhatnak velük! A várakozás izgalma ott vibrált az autóban, amikor 10 óra után, felpakolva a strandcuccokkal, hideg elemózsiával és italokkal, megérkezett a kis család az Aquaréna parkolójába.
"Mit fog szólni Zsuzsa nem-néni...?"- gondolták.- "A találkozó 9:50-kor volt és illet volna pontosan érkezni...!" Azonban már órák óta úton voltak, remélték nem maradtak le semmiről a negyedórás késés miatt. Nem bizony, a karszalagok a belépéshez a recepción vártak rájuk; többször jártak már itt, hála a Transzplantációs Alapítványnak (!), így otthonosan érezték magukat már az első pillanattól... Felpakolva, elindultak a szokásos gyermekmendence irányába, amikor is pont belebotlottak Zsuzsa nem-nénibe. Vidám üdvözlés; gyors puszik és vigyorgás, hogy pont eme jeles napon -valakinek a születésnapján 😉- sikerült megszervezni a Napozást a Viziparadicsomban, majd a család letáborozott. Üdvözlések, nem is olyan régen látott barátokkal gyors szóváltás, hogy ki hogyan van, mi történt mióta nem találkoztak.... Mindeközben fogyott az az isteni pogácsa (Daubneres, ha jól tudom); néhányan megemlítették, hogy a tökmagos a legjobb... majd irány a csúzdák! És ez így ment egész nap!
A kis család szinte észre sem vette, hogy telt el ez a csodálatos összefüggő-élmény-nap. 

Lássunk néhány kiemelkedő pillanatot:
1. El nem mondható az az élmény, amikor közel százan énekelték a Boldog születésnapot Zsuzsa nem-néninek, akivel ezúttal lánya és gyönyörű kisunokája is együtt ünnepelhetett!!!
2. Néhány negyvenen innen és túli fiatal ismét tizenéves lendülettel forgott és akadt el csónakjával a vadvízi csúzdán 😁
3. A legfélelmetesebb „kék csúzdán” úgy száguldoztak kicsik és nagyok, transzplantáltak és donorok, gyermekek és szüleik, mintha csak az éves kontrollra sétáltak volna be a kórház ajtaján!
4. Megjegyeztük, hogy itt az ideje végre kiadósabb elemózsiával érkezni, mert a büféknek sem kínálata, sem ára nem lesz kedvezőbb, azonban amíg a Barna-Földesi Gabi a láthatáron van, mindig akad egy-két finom szendvics, 😘 köszönjük!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
5. A gyümölcsös alkoholmentes sör nagy melegben mégsem tűnik értelmetlennek!
6. Idén valahogy több családapa bízta feleségére a csúzdázás veszélyes levezénylését és férfiként húzták az igát, míg a családjuk sütkérezett és pancsolt! Háromszoros hurrá a dolgozó apáknak és a bátor anyáknak!!!
7. Végül egy kis statisztika:
*100%-a elfogyott annak az isteni pogácsának.
*80%-a a hazatérő résztvevőknek már a kocsiban kidőlt a fáradtságtól.
*megsokszorozódott az elkövetkező napokban a baleseti / háziorvosi rendelőt felkeresők száma, bár itt nincs bizonyítható, közvetlen összefüggés a sérülések száma és a csúzdákat kipróbálók bátorságának aránya között.
*Az elmúlt pár évi alkalmak összehasonlítása alapján, idén már minden második GyerekNapozónak feltűnt és „hiányzott” a Hungaroringen köröző és dübörgő lóerők „nyerítése”
*Végül, de nem utolsó sorban, a mintegy 100 résztvevő nevében - ebben 100%-osan biztos vagyok - 100xos köszönet a Transzplantációs Alapítványnak, hogy részt vehettünk ezen a fergeteges GyerekNapozó programon !!!

Még szeretnénk legalább 100 hasonlót!! Nagyon köszönjük: A Szabó család

 

Képek a galériában >>

 

 

   

NÉPSZERŰ KIADVÁNYUNK

 


 

Ismét sikeresnek mondhatjuk a MI IS NYARALUNK tábor javára rendezett árverést, a bevételünk meghaladta az egymillió forintot!

Köszönet érte az alkotásokat felajánló művészeknek, a kiállításnak és az aukciónak helyet adó SCH Galériának, az aukciót levezető Oltai Kata művészettörténésznek, valamint az aukciós katalógust előállító Pharma Press nyomdának, no meg az alkotásokat megvásárló támogatóinknak!

Az aukción megmaradt alkotásokat ide kattintva lehet megtekinteni és  továbbra is lehet vételi ajánlatot tenni a transalap@acenet.hu címen!

        A segítség mindig jól jön!


Feliratkozás levelezőlistánkra