Farsang 2013-2017

Farsang, 2017. január 20-22.

 

Kilencedik alkalommal rendeztünk Tengelicen családi hétvégét farsanggal, szülő-orvos fórummal és ezúttal a befagyott tavon szánkózással, csúszkálással, na meg természetesen wellness programmal. A pénteki megnyitón a százhalombattai B-Cool Dance Team fantasztikus műsorával kápráztatott el kicsiket-nagyokat. Köszönet az Egyesület vezetőinek és tagjainak, gratulálunk nekik! A szombat délelőtti izgalmas játékokat Szendi Jánosnak és Szendi-Káldi Móninak köszönjük, na meg a többi önkéntes segítőnek, akik segédkeztek a lebonyolításban. A sorverseny arcfestéssel fejeződött be, amit a srácok láthatóan nagyon élveztek. Mindeközben a szülő-orvos fórumon kötetlen beszélgetés keretében fontos kérdésekre kaphattak választ a szülők Dr. Reusz György professzortól, valamint Kelen Kata, Vilmányi Csaba és Dezsőfi Antal gyermekorvosoktól, Tusor Lilla pszichológustól. Évről évre egyre többen öltenek jelmezt, gyerek és szülők egyaránt, és sokan saját készítésű, hihetetlen ötletes jelmezekben jelennek meg.

Természetesen a táncverseny sem maradhatott el, és a talpalávalót egy nívós dunaújvárosi banda, az AdDig együttes biztosította. Nem véletlen, hogy csupa szívvel (és persze tudással) játszottak, hisz az együttes egyik gitárosa felesége vesedonora.

Vasárnap még szinte mindenki élvezte a wellness gyönyöreit és utána a szenzációs grill büfé ebédet. Nem nagyon akaródzott senkinek hazamenni.

Köszönjük a NOVARTIS Hungária Kft. vezetésének, hogy támogatásukkal ismét ilyen élményben lehetett része a szervátültetett gyerekeknek és családjuknak.

Képek a galériában >>


Farsang, 2016. február 5-7.

 Nyolcadik alkalommal farsangoltunk a szervátültetett és átültetésre váró gyerekekkel, egészséges testvéreikkel és szüleikkel, valamint a gyerekeket kezelő orvosokkal, önkéntes segítőinkkel a Tolna megyei Tengelicen.
15 vese-, 9 máj-, 3 szív- és 2 vese+májtranszplantált gyerek, valamint 25 egészséges testvér élvezte a péntektől vasárnap délutánig tartó mulatságot.

Egyre többen öltenek jelmezt, és idén divatba jött a csoportos beöltözés, megjelenés kis perfomansszal.
A jelmezes gyermekek mindegyike a Kalandpark Játszóház egyszeri alkalomra szóló belépőjét kapta ajándékba, a felnőttek pedig vastapsot.

A hagyományos farsangunkon már hagyománnyá vált az is, hogy az Alapítvány munkáját segítő szülők tevékenységét oklevéllel ismerjük el. Idén a Zahoray és Bede szülők mellett Zétényiné Virág Marika, az unokáját egyedül nevelő nagymama is elismerésben részesült, mint a leghatékonyabb és legszorgosabb 1 %-ot gyűjtő segítőnk.

Köszönjük a NOVARTIS Hungária Kft. és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatását!

Képek a galériában >>


Farsang, 2015. február 6-8.

Ismét a tengelici Hotel Orchideában tartottuk az idei farsangi hétvégét. Ezúttal is volt csapatverseny, orvos-szülő fórum, este farsangi bál, jelmez- és táncverseny sok ötletes jelmezzel és lelkes bálozóval. A hétvége "fáradalmait" pedig a wellness-medencékben pihenhettük ki.
Képek a galériában >>
Még több kép >>


2014. február 7-9. Farsang Tengelicen

Hatodik alkalommal szerveztünk a tengelici Hotel Orchideában a szervre váró és szervátültetett gyerekek, egészséges testvéreik és szüleik számára farsangot. Ezúttal is megtöltöttük a szálloda összes szobáját és minden helyiségét (wellness, játékterem, konferencia termek, étterem). Idén elmaradt a nagy hó és a vele járó izgalom, hogy vajon mindenkinek sikerül-e odaérni, de nyomokban láttunk azért havat.

Természetesen a sok vidám, mosolygó gyermekarc volt a legfontosabb!

A rendezvény első napján, péntek délután a Holló Együttes fergeteges műsorán azok vehettek részt, akik aznap lógtak a suliból, vagy közel laknak, mert Debrecenből például nem 1-2 óra az út Tengelicig. De akik ott voltak, nagyon élvezték, sokszor visszatapsolták az együttest.

Köszönjük, hogy eljöttek hozzánk, és műsorukkal bizonyították, hogy igazán értik a gyermekek nyelvét és muzsikálni is tudnak!

A rendezvény második napján, szombaton délelőtt 10-kor kezdődött a szokásos szülő-orvos fórum, ahol idén családterapeuta, pszichológus, gyógypedagógus adott választ arra a sok-sok kérdésre, ami mind a beteg, mind az egészséges gyermekek nevelésekor felmerül a szülőkben. Sok problémára a szülők egymásnak is remek válaszokat, tanácsokat tudtak adni, de a szakemberek segítsége bizony jól jött sok esetben! Rájuk egyébként az év folyamán is mindig számíthatunk. Köszönjük!

Közben a gyerekek sem unatkoztak, a szokásos akadályversenyt az alapítvány önkéntesei vezették. Mindenki jól szórakozott, de különösen Kelen Kata doktor néni a lufiborotválás állomásfőnökeként!

A rendezvény második napján, szombaton este vacsora után kezdődött a farsang. Először a jelmezesek felvonulása, bemutatkozásuk, majd a délelőtti akadályverseny eredményének ismertetése és a díjkiosztás következett. Aztán egy röpke félórás bemelegítés után következett a táncverseny. Ilyen még sosem volt a farsangjaink történetében, hogy szinte minden pár táncra perdült. Lehet, hogy a csárdás volt az oka? A csárdást követő latin táncoknál sem pihent le senki, nagyon lelkesen ropták. A táncverseny győztese a háromfős zsűri egyöntetű véleménye szerint: M. Hanna szívtranszplantált kislány szülei, akik így az őszi Astellas Családi Hétvégén ingyen vehetnek részt. Gratulálunk, nemcsak a táncukhoz, hanem a családi ("fordított család") jelmezükhöz is!

Köszönjük a NOVARTIS Hungária Kft. támogatását, amely nélkül ez a csodálatos hétvége nem valósulhatott volna meg, és a Paksi Atomerőmű Zrt. támogatását, amely biztosította a szokásos szombati gulyásleves-fánk ebédünket. És persze ne feledjük Illés Erzsi segítségét sem megköszönni, aki évről-évre gondoskodik a pénteki kulturális programunkról és a szombat esti zenészekről, párja, Rózsa Sanyi pedig a szokásos szekszárdi borkóstolásról.

Főtámogató: Novartis Hungária Kft.

Támogató: MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Képek a galériában >>


2013. febr. 8-10. Farsang Tengelicen

Itt a farsang, áll a bál,
keringőzik a kanál,
Csárdást jár a habverő,
bokázik a máktörő.

A szervátültetett és szervre váró gyerekek immár hagyományos farsangi rendezvényének a helyszíne és a menetrendje a megszokottak szerint alakult: idén ötödik alkalommal rendeztük a farsangolást a tengelici Hotel Orchideában, közel 110 fő részvételével.
11 máj-, 7 vese- és 3 szívátültetett gyerek mellett, 4 várólistás gyermek, valamint szüleik, egészséges testvéreik és orvosaik egy része vett részt az egész hétvégén át tartó mulatságon.

A három napos együttlét az érkezést követően a péntek délutáni bemelegítő és jókedvre hangoló programokkal kezdődött, amit Illés Erzsi (Rózsa Viktor édesanyja) szervezett idén is: először a Bartina Zenekar muzsikált nekünk, segítségükkel egész más színben látjuk mostantól a házi takarító szerszámokat, megtudtuk, hogy szinte minden megszólaltatható igazi hangszerként, legyen az partvisnyél, vagy kerékpumpa! Ezt követően a Gemenc TáncSport Egyesület növendékei kápráztattak el bennünket tánctudásukkal.

Este, a vacsora után Zsuzsa köszöntötte a népes társaságot. Idén első alkalommal tüntette ki az alapítvány "Szülők az alapítványért - együtt a szervátültetett gyermekekért!" elismeréssel azokat a szülőket – Szalmási, Lovas, Rózsa család -, akik programjaink során sokat segítenek a szervezési feladatokban, támogatókat szereznek a rendezvényre, sokadik alkalommal jótékonysági bált szerveznek, és ezzel az önkéntes, áldozatos munkával támogatják a szervátültetett gyerekek közösségét.

Szombaton délelőtt a gyerekek által elfoglalt nagy teremben a csapatversenyé volt a főszerep, míg a kis rendezvényterem a szülő-orvos fórumnak adott otthont.
A 2013-as farsangi hétvége olyan szempontból is rendkívüli volt, hogy első alkalommal invitáltunk meg intenzíves orvosokat. Szervátültetés nincs donáció nélkül. Cadaver donorjelentés pedig nincs az intenzív osztályok együttműködése nélkül. Ezzel a meghívással az volt a célunk, hogy megmutassuk, hogy a donációnak a szomorú oldala mellett, amellyel nap mint nap közvetlenül találkoznak, létezik egy örömteli, vidám oldala is: az új és újra teljes értékű életek, amelyek nem lennének az Ő áldozatos munkájuk nélkül.

A déli finom farsangi fánk elfogyasztása után voltak, akik a wellness részlegben ejtőztek és voltak, akik felkerekedtek egy kis borkóstolóra a szekszárdi Bodri Pincészetbe! Köszönjük Rózsa Sanyinak a szervezést! Úgy gondolom, mindkét társaság nagyon jól szórakozott!
Este egyesítettük erőinket, valamint jókedvünket és kezdetét vette a színes farsangi felvonulás! Ötletesnél ötletesebb jelmezeket láthattunk: voltak királyok és királykisasszonyok, volt csontváz és western hős, balerina és katona, cica és lovacska, varázsló és bohóc család! Igazi színes farsangi kavalkád!

Ezúton is köszönjük a Rózsa család segítségét a szervezésben, a Bartina Zenekar és a Gemenc TáncSport Egyesület fellépését, a Party Caffe együttes egész szombat esti-éjszakai zenélését és a Hotel Orchidea magas szintű szolgáltatását.

Heje-huja vigalom!
Habos fánk a jutalom
Mákos patkó, babkávé,
ez volt aztán a parádé. 🙂

Köszönjük támogatóinknak, hogy idén is megrendezhettük a szervre váró és szervátültetett gyerekek farsangját!

Főtámogató: Novartis Hungária Kft.

Támogatók: MVM Paksi Atomerőmű Zrt., NCSSZI

Képek a galériában >>
További képek >>

   

Népszerű kiadványunk

Csudamadár 12/1. 2017. márc.
Csudamadár 12/1. 2017. márc.
Csudamadár 12/1. 2017. márc.
Csudamadár 12/1. 2017. márc.
Csudamadár 12/1. 2017. márc.
Csudamadár 12/1. 2017. márc.